Ανταλλαγή νέων Erasmus+ στην Κοζάνη

Από την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου θα φιλοξενηθούν στην πόλη της Κοζάνης 46 νέοι ηλικίας 18-30 ετών από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία, τη Λετονία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής νέων «EmpoweringEmployabilityandRuralEntrepreneurship» (EERE)μεθέμα την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας.

 

Μέσω του προγράμματος θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις προσωπικές, επαγγελματικές και επιχειρηματικές δεξιότητές τους καινα ανταλλάξουν καλές τοπικές επιχειρηματικές πρακτικές σε αγροτικές περιοχές. Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν τοπικές δράσεις με στόχο την εμπλοκή και της τοπικής κοινωνίας όπως επισκέψεις σε σχολεία και σε αγροτικές επιχειρήσεις στη Σιάτιστα και στην ΕράτυραΚοζάνης προκειμένου οι νέοι/ες να γνωρίσουν επιτυχημένα τοπικά επιχειρηματικά μοντέλα παρουσιάζοντας ταυτόχρονα παραδείγματα επιτυχημένων επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές στις χώρες τους. Απώτερος στόχος είναι οι νέοι να μάθουν και να εμπνευστούν για το σχεδιασμό της δικής τους επιχειρηματικής ιδέας.

 

Το πρόγραμμα  EERE εγκρίθηκε από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την νεολαία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και συντονίζεται από τη Hellenic Youth Participation (HYP), μία KOIN.Σ.ΕΠ., μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε από εθελοντές και έμπειρους youth leaders με σκοπό την εκπαίδευση και ενδυνάμωση των νέων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HYP ή να απευθυνθείτε στις:

Αριάδνη Ματράκα: Συντονίστρια Προγράμματος και Υπεύθυνη Επικοινωνίας HellenicYouthParticipation

T:+302112163657, Κ: +306943946121

E:[email protected]

 

Μαρία Κωνσταντινίδου: Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Οργάνωσης και Υλοποίησης του Σχεδίου στην Κοζάνη

Τ:+30 6979536038

Ε: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.