Ευάγγελος Σημανδράκος – «Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ» : Στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα και την οικολογική καινοτομία.

Χθες επισκεφθήκαμε μια δυναμική τοπική επιχείρηση του πρωτογενούς τομέα. Στο Δήμο μας υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων και παραγωγών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και την κτηνοτροφία, και που διαπρέπουν επιχειρηματικά.

 

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή μας και θα στηριχθεί ουσιαστικά, ώστε να μπορέσουν νέοι άνθρωποι να αξιοποιήσουν τη γνώση τους και να ενσωματώσουν στην παραγωγή τους τη σύγχρονη τεχνολογία, με στόχο να γίνουν τα τοπικά προϊόντα μας πιο ανταγωνιστικά.

 

 

 

Στο Πρόγραμμά μας, αντιλαμβανόμενοι τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη του Δήμου Κοζάνης η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και της οικο-καινοτομίας, σκοπεύουμε να αφιερώσουμε συναφείς αρμοδιότητες σε μια Αντιδημαρχία για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, με στόχο να συνδράμει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος του Δήμου μας, αλλά και να προσδώσει στην παραγωγή τη νέα αυτή τάση.

 

 

Προτεραιότητα μας να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα με πρωτοβουλίες όπως η κατάρτιση ενός Ηλεκτρονικού Μητρώου Παραγωγών και Επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα στο Δήμο που θα συμβάλλει στην οργάνωση των τοπικών επιχειρήσεων με απώτερο στόχο την εκπαίδευση, τη δικτύωση και την τόνωση της εξωστρέφειας των παραγόμενων προϊόντων, καθώς και τη διεθνή κατοχύρωση και πιστοποίηση των προϊόντων αυτών.

 

Βελτιώνουμε επιτέλους τις υποδομές και διευκολύνουμε την πρόσβαση των επιχειρηματιών στις αγροτικές τους επιχειρήσεις. Συνδιοργανώνουμε νέα προγράμματα επιχειρηματικών ανταλλαγών και εκπαιδευτικών επισκέψεων και οργανώνουμε προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης με τη βοήθεια του επιστημονικού κόσμου της περιοχής. Κάνουμε μια δυναμική επανεκκίνηση δίνοντας το επιπλέον το στίγμα της «Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας» που έχουν υιοθετήσει επιτυχώς πολλοί Δήμοι της χώρας και του εξωτερικού, ενώ διεκδικούμε πόρους και χρηματοδοτούμε δράσεις οικολογικής καινοτομίας. Συνεργαζόμαστε στενά με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της περιοχής που διαθέτουν εμπειρία και τεχνογνωσία και μεριμνούμε ενεργά για την λεγόμενη «Πράσινη Φροντίδα» δίνοντας τη δυνατότητα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και Άτομα Με Αναπηρία να εμπλακούν δημιουργικά στις δημιουργούμενες δομές.

 

Πάμε να απογειώσουμε όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου. Διαθέτουμε τη γνώση και την εμπειρία για να κάνουμε πράξη όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που έχει ανάγκη ένας σύγχρονος πρωτογενής τομέας της περιοχής μας. Ο νέος Δήμος, στο πλευρό των επιχειρηματιών, θα στηρίξει κάθε υγιή πρωτοβουλία που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, που θα προστατεύει το περιβάλλον και θα αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διαθέσιμους πόρους και θα κάνει τα ποιοτικά μας προϊόντα πιο ανταγωνιστικά.

 

του Ευάγγελου Σημανδράκου,

Υποψηφίου Δημάρχου με το Συνδυασμό ΚΟΖΑΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ

 

2 comments for “Ευάγγελος Σημανδράκος – «Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ» : Στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα και την οικολογική καινοτομία.

 1. κρανέτας
  12 Φεβρουαρίου 2019 at 15:56

  Οταν έβρεχε λεφτά απ’ την ΕΟΚ (και μετά ΕΕ),απο τα διάφορα αγροτοκτηνοτροφικά προγράμματα,εμείς είμασταν τόσο ανίκανοι που μόνο ελάχιστα ποσοστά απορροφητικότητας είχαμε να επιδείξουμε. Απ’ τη μιά ένας άχρηστος δημόσιος τομέας που αδυνατούσε να φέρει σε πέρας το ελάχιστο δυνατό κι απ’ την άλλη ένας παραγωγικός (ο θεός να τον κανει…) τομέας συνηθισμένος στις επιδοτήσεις και στη λαμογιά.Και οι λίγοι που προσπαθούσαν,αγκιστρωμένοι σε πρακτικές περασμένου αιώνα,να παράγουν πανάκριβα (σε κόστος) και κακής ποιότητας προιόντα!Τώρα,χωρίς σάλιο και με δημόσιες υπηρεσίες διαλυμένες μας λέτε πως θα απογειωθούμε.Και δε βαριέσαι, όποιος τσιμπήσει,τσίμπησε..

 2. Αγνωστος
  13 Φεβρουαρίου 2019 at 05:30

  Έσωσες τα Γρεβενά τώρα θέλεις να σώσεις και την Κοζανη…
  Ασχολησου με την ειδικότητα σου και άσε σε κανέναν άλλο να ασχοληθεί σοβαρά με την Κοζάνη
  Έλεος πια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.