Η απάντηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας για το νέο σύστημα εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης

Η απάντηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας για το νέο σύστημα εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Σχετικά με τις ανωτέρω νομοθετικές ρυθμίσεις θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρών Ελλάδος, ήδη από το Μάιο του 2018, όταν ετέθη σε διαβούλευση το ανωτέρω σχέδιο νόμου, είχε εκφράσει εγγράφως προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (αποστέλλοντας 2 επιστολές) αλλά και προφορικά ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας τις σοβαρές επιφυλάξεις και ενστάσεις της σχετικά με την ορθότητα, αλλά και την αναγκαιότητα των ανωτέρω ρυθμίσεων, οι οποίες σημειωτέον τότε προέβλεπαν την υποχρέωση προσκόμισης της ειδικής αυτής ασφαλιστικής κάλυψης του υποψήφιου οδηγού ακόμη και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του, μεταθέτοντας ουσιαστικά την ευθύνη του επαγγελματία εκπαιδευτή (& της εκπαιδευτικής σχολής) στον εκπαιδευόμενό του υποψήφιο οδηγό. Η Ε.Α.Ε.Ε., αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το τελικό σχέδιο νόμου και πριν την κατάθεσή του προς ψήφιση στη Βουλή, έστειλε στις 15.11.2018 νέα επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χ. Σπίρτζη (συν.1), εκφράζοντας εκ νέου τις επιφυλάξεις της και επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι η προβλεπόμενη από το σχέδιο νόμου υποχρέωση ασφάλισης ευθύνης του εκπαιδευόμενου και υποψήφιου για απόκτηση άδειας οδήγησης οδηγού είναι ιδιαίτερα προβληματική και δεν θα είναι εφικτή η εφαρμογή της στην πράξη, καθώς τέτοιο ασφαλιστικό προϊόν δεν υφίσταται στην ασφαλιστική αγορά»

Δείτε

εδώ

1 comment for “Η απάντηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας για το νέο σύστημα εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης

  1. kozanitis
    14 Μαρτίου 2019 at 14:32

    Χάος ρε παιδιά και μ’ αυτά τα διπλώματα, από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Για παράδειγμα εάν ρωτήσεις έναν οδηγό ή υποψήφιο οδηγό, ποιος γιατρός σε εξέτασε και που έχει το ιατρείο του; Με μαθηματική ακρίβεια κανένας δεν ξέρει. Καλά είναι κάποιος να το διερευνήσει αυτό.Φταίνε και οι γιατροί που υπογράφουν και οι σχολές που το κάνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.