Ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: «Από την έναρξη του διαλόγου όταν κάποιοι μιλούσαν μόνο για αριθμούς τμημάτων και φοιτητών εμείς επιλέξαμε να μιλήσουμε για την ουσία»

Το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από σήμερα μπήκε στη ζωή μας. Μια εξέλιξη για την οποία αγωνιστήκαμε από την πρώτη στιγμή  καθώς τίθενται  οι βάσεις για  ένα ανταγωνιστικό, ελκυστικό και βιώσιμο ίδρυμα  που να μπορεί να αντέξει σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον και να συμβάλλει καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη.

Ειδικά για την Κοζάνη η λειτουργία  2 Σχολών (Πολυτεχνικής και Οικονομικών)  με  10 τμήματα  αποδεικνύει πως η πόλη μας ενισχύει το Μητροπολιτικό της ρόλο και παραμένει  το επίκεντρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία .

Κομβικής σημασίας είναι και η ίδρυση στην Κοζάνη του Ερευνητικού Κέντρου “Ενεργειακής Ανάπτυξης και Μετάβασης στην μεταλιγνιτική περίοδο”, στα πρότυπα πετυχημένων παραδειγμάτων του εξωτερικού. Η Μετάβαση της περιοχής στο νέο παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο είναι η σπουδαιότερη  προτεραιότητα για την περιοχή και με την ίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αποκτά μεγαλύτερο ρόλο και μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας για την περιοχή.

Πολύ σημαντική και η δυνατότητα ίδρυσης του Ερευνητικού Κέντρου που θα συνδέεται με τη Δημοτική μας  Βιβλιοθήκη. Ένα Ερευνητικό Κέντρο με έδρα τη Βιβλιοθήκη που θα συμβάλει στην έρευνα και την αρχειακή τεκμηρίωση.

Από την έναρξη του διαλόγου όταν κάποιοι μιλούσαν μόνο για αριθμούς τμημάτων και φοιτητών εμείς επιλέξαμε να μιλήσουμε για την ουσία. Θα μπορούσαμε σήμερα να θριαμβολογούμε για  τα τμήματα ή τον αριθμό των  φοιτητών αλλά γνωρίζουμε καλά πως αυτό δεν θα είναι αρκετό  αν το Πανεπιστήμιο μας δεν διαθέτει  ποιότητα σπουδών, έρευνα και καινοτομία, υψηλά  ακαδημαϊκά κριτήρια.

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή μας κοινότητα ότι με τη στήριξη της περιοχής θα τον πετύχει.

Τώρα που μπήκαν οι βάσεις, μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον!

 

6 comments for “Ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: «Από την έναρξη του διαλόγου όταν κάποιοι μιλούσαν μόνο για αριθμούς τμημάτων και φοιτητών εμείς επιλέξαμε να μιλήσουμε για την ουσία»

 1. ΣΤΕΦ Κοζάνης
  23 Απριλίου 2019 at 23:18

  Δήμαρχε δεν κάνετε αναφορά ότι η ΣΤΕΦ του ΤΕΙ καταργείτε και το ότι από τον Ιούνιο θα φύγουν από την Κοζάνη τουλάχιστον 3000 φοιτητές. Και ο λόγος απλός η μόνη ΣΤΕΦ σε όλη την Ελλάδα που με την συγχώνευση των φοιτητών στο πανεπιστήμιο ισχύει μόνο άρθρο 2 και όχι και το άρθρο 5. Καληνύχτα Κοζάνη τωρα που θα φύγουν οι φοιτητές της ΣΤΕΦ διότι κανένας δεν ενδιαφέρθηκε

  • 23 Απριλίου 2019 at 23:20

   Και πού θα πάνε; (Είναι μεγάλο το θέμα αυτό, αλλά μη γράφουμε ανοησίες)

   • ΣΤΕΦ Κοζάνης
    24 Απριλίου 2019 at 08:06

    Αγαπητέ Παναγιώτη,
    Πρώτα από όλα κανένας δεν θα φοιτήσει σε ένα τμήμα που καταργείτε και που δεν θα εξασφαλίζει επαγγελματικά δικαιώματα.
    Οι περισσότεροι θα χρησιμοποιήσουν το 10% προκειμένου να εισαχθούν στα νέα ιδρύματα

   • ΣΤΕΦ Κοζάνης
    24 Απριλίου 2019 at 09:53

    Αγαπητέ Παναγιώτη δεν γράφουμε ανοησίες Οι φοιτητές της ΣΤΕΦ οι περισσότεροι δεν θα συνεχίσουν σε ένα τμήμα που θα είναι κατεργημένο και που δεν προσφέρει επαγγελματικά δικαιώματα. Οι υπόλοιποι του πρώτου και δεύτερου έτους θα χρήσιμοποιήσουν το δικαίωμα του 10% προκειμένου να περάσουν στα νέα ιδρύματα σε άλλες πόλεις. Ήδη γνωρίζω 7 φοιτητές που ετοιμάζονται να ξενοικιάσουν τα σπίτια τους σπο τον Ιούνιο
    Η ΣΤΕΦ το είχε αναφέρει το πρόβλημα που υπήρχε στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία αλλά δεν είχε την αρωγή της Κοζάνης.

    • 24 Απριλίου 2019 at 10:32

     Το θέμα είναι σοβαρό και εμείς το αναδείξαμε όσο λίγοι, αλλά ο αριθμός είναι λανθασμενος! Καλημερα!

   • ΣΤΕΦ Κοζάνης
    24 Απριλίου 2019 at 13:26

    Αγαπητέ Παναγιώτη ναι εχεις δίκιο είναι 1000 άτομα είναι τυπογραφικό λάθος.
    Η ουσία είναι όμως τι γίνεται τώρα ;
    Οι φοιτητές της ΣΤΕΦ τι κάνουν τώρα;
    Αυτοί που είναι σε αδιέξοδο και δεν έχουν άλλες επιλογές τι θα κάνουν;
    Αυτές τις απορίες ερχόμαστε να λύσουμε τώρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.