Με 4 εκ. το χρόνο για τέσσερα χρόνια θα ενισχυθούν από το δημόσιο οι επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης ημερήσιων και εβδομαδιαίων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων.

Με την απόφαση αυτή προκαλείται δαπάνη ποσού 4.000.000€ σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού για έκαστο των ετών 2019, 2020, 2021 και 2022, η οποία θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό

Το πρόγραμμα ενίσχυσης αναλυτικά:

Άρθρο 1
1) Καταρτίζεται το παρόν πρόγραμμα για τη στήριξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων έκδοσης ημερησίων και εβδομαδιαίων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων.
2) Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας 58.13.10 (Έκδοση έντυπων εφημερίδων).

Άρθρο 2
Η χρονική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται σε τέσσερα (4) έτη, αρχής γενομένης από το έτος 2019 και με ημερομηνία λήξης την 31.12.2022.
Η δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης ημερησίων και εβδομαδιαίων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων ανέρχεται ετησίως σε 4.000.000€, ήτοι συνολικά στο ποσό των 16.000.000€ για όλη τη χρονική διάρκεια του προγράμματος.

Άρθρο 3
Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλουν από την 1η έως και την 31η Μαΐου κάθε έτους διάρκειας του προγράμματος στη Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αίτηση περί υπαγωγής τους διά του νομίμου εκπροσώπου τους.
Ειδικά για το έτος 2019 η αίτηση υποβάλλεται εντός προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών, αρχής γενομένης από την 17η Ιουνίου 2019.

Άρθρο 4
Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά υπαγωγής – Έλεγχος

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.