Συμβόλαιο αλήθειας (Της υποψήφιας βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ Καλλιόπης Σεμερτζίδου)

Η ανάπτυξη ακούγεται τα τελευταία χρόνια από ποικίλα χείλη. Έχει αποκτήσει μία μορφή πανάκειας και εκφράζεται ως λύση για κάθε πρόβλημα που ταλαιπωρεί το τόπο μας. Η ανάπτυξη, όμως, χωρίς στρατηγικό πλάνο και σχέδιο δεν μπορεί να υπάρξει. Ο νομός μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα , η υψηλή ανεργία , ο χαμηλός αριθμός των επιχειρήσεων που λειτουργούν , είναι από τα κυριότερα. Σε αυτά όμως , προσφάτως προέκυψε και το πρόβλημα της ΔΕΗ.

 

Η μείωση της χρήσης λιγνίτη , σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χαμηλούς ρίπους διοξειδίου του άνθρακα, οι υψηλές ώρες λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και η αδυναμία της λειτουργίας της πέμπτης μονάδας σύμφωνα με την επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου , αναδεικνύει το πρόβλημα που γίνεται πλέον ορατό και γεννά πολλές αμφιβολίες και ανησυχίες.

 

Ωστόσο , ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ήταν ξεκάθαρος πως θα στηρίξει τη ΔΕΗ καθώς πιστεύει ο ίδιος πως είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική μονάδα της χώρας και μέσω της ΔΕΗ προήλθε η αναπτυξιακή ροή της χώρας μας. Η ΔΕΗ θα στηριχθεί , γιατί η ΔΕΗ συνεχίζει να αποτελεί το πιο σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης στο Νομό μας. Σύμφωνα με μελέτη του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας,  μια θέση εργασίας στη ΔΕΗ , δημιουργεί άλλες τρεις στη τοπική κοινωνία. Αναμφίβολα λοιπόν , θα στηρίξουμε τη ΔΕΗ , όμως , οπωσδήποτε χρειάζεται ένα καινούργιο σχέδιο βιωσιμότητας της επιχειρήσης.

 

Η νέα κυβέρνηση της χώρας , ο νέος πρωθυπουργός και η νέα διοίκηση της ΔΕΗ , θα πρέπει να αγωνιστούν για να εξαλείψουν όλα τα προβλήματα που δημιούργησε η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η διοίκηση της ΔΕΗ που διορίστηκε από αυτή. Σύμμαχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα πρέπει να είμαστε όλοι εμείς που γνωρίζουμε καλύτερα από το καθένα τη σημαντικότητα της επιχείρησης.

 

Βέβαια , δεν μπορούμε να επιμείνουμε μόνο στη ΔΕΗ. Δεν γίνεται να παραμείνουμε στο μονοπρόσωπο παραγωγικό πλάνο που περιστρέφεται γύρω από τη ΔΕΗ. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πλάνο που θα στοχεύει στη παραγωγική ανασυγκρότηση του Νομού μας. Από τη στείρα λογική , πρέπει να βρεθούμε στη γόνιμη και επικερδής λογική για το Νομό μας. Χρειαζόμαστε ένα πλάνο , το οποίο θα καταρτιστεί από όλους τους επίσημους φορείς και θα αφορά το απώτερο μέλλον.

 

Θα χαρακτηρίζεται δηλαδή από οραματική προσέγγιση , χωρίς καμία μικροκομματική προσήλωση. Ένα μακροχρόνιο παραγωγικό σχέδιο που θα αφορά τη νέα γενιά και φυσικά τις επόμενες, καθώς και τα παιδιά μας που φεύγουν και βρίσκονται στο εξωτερικό μακριά από τις οικογένειές τους. Σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους δείξουμε ότι τους υπολογίζουμε και δημιουργούμε συνθήκες εμπιστοσύνης , ώστε να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο του επαναπατρισμού.

 

Ένα συμβόλαιο και ένα πλάνο  αλήθειας λοιπόν , μεταξύ όλων των πολιτικών και φορέων με τους πολίτες.

1 comment for “Συμβόλαιο αλήθειας (Της υποψήφιας βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ Καλλιόπης Σεμερτζίδου)

  1. aris
    26 Ιουνίου 2019 at 09:17

    Συμβόλαιο με το λαό,,, πριν από κάτι χρόνια
    Συμβόλαιο με την αλήθεια ,,, τώρα

    Τουλάχιστον πρωτοτυπήστε,,,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.