Από τον αναγνώστη του Kozanimedia Κ.Α. λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο:
“Καλησπέρα σας,
Κάθε χρόνο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, παρατηρείται αύξηση των απατεώνων που ζητούν – ή ακόμη και απαιτούν – χρήματα στους δρόμους ή μέσα στα καταστήματα. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να γράψετε κάτι που να εφιστά την προσοχή των πολιτών. (Φυσικά, δεν υπονοώ ότι όλοι όσοι ζητούν χρήματα είναι απατεώνες.)
- Ορισμένοι από αυτούς επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά· στέκονται μπροστά στο υποψήφιο θύμα και το ακολουθούν, παρενοχλώντας το συνεχώς – ακόμη και με σωματική επαφή – μέχρι να τους δώσει κάποιος χρήματα. Φυσικά, δίνοντάς τους κάποιος χρήματα, ουσιαστικά αποδέχεται και επιβραβεύει αυτού του είδους τις συμπεριφορές.
- Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι από το ΚΕΘΕΑ, το οποίο, ωστόσο, δεν στέλνει άτομα πόρτα-πόρτα ή στον δρόμο.
- Άλλα άτομα ζητούν χρήματα υποστηρίζοντας ότι πάσχουν οι ίδιοι από κάποια ασθένεια ή ότι κάποιος συγγενής τους νοσεί, αφήνοντας πάνω στα τραπέζια κάποιο πλαστό έγγραφο, το οποίο – συνήθως – αναφέρει ότι είναι από κάποια εκπομπή του Alpha. Αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι όχι μόνο δεν παρέχονται σαφείς λεπτομέρειες, αλλά υπάρχουν και υπογραφές-μουτζούρες υποτιθέμενων γιατρών, καθώς και γράμματα με πολύ μικρότερη γραμματοσειρά, που είναι δυσανάγνωστα σε σχέση με το υπόλοιπο κείμενο”