Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
Kozani Media
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Επi των τυπων…
  • Nightlife
  • “La Femme…”
  • Ο κοσμος των MEDIA
  • Γράφουν…
  • Εκδηλώσεις
  • Κοινωνικά
  • “Carpe diem”
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • #giveaway
Kozani Media
No Result
View All Result
Home Ο κοσμος των MEDIA

Έρχεται επαναστατική νέα μέθοδος καλλιέργειας του κρόκου; – Το σχέδιο μιας ισραηλινής startup

30/11/22 14:37
in Ο κοσμος των MEDIA, Προτεινόμενα
0
0
SHARES
1.2k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Μια ισραηλινή startup αποπειράται να εντυπωσιάσει την παγκόσμια αγορά με μια επαναστατική νέα μέθοδο καλλιέργειας σαφράν, του γνωστού μας Κρόκου.
Η Saffron-Tech https://saffron-tech.ag/ μια startup που ιδρύθηκε το 2020, αλλάζει τον τρόπο καλλιέργειας του κρόκου και, πιθανώς, τον τρόπο εμπορίας του. Δεν υπόσχεται να μειώσει την τιμή εν μία νυκτί, αλλά λέει ότι θα είναι σε θέση, για πρώτη φορά στην ιστορία του μπαχαρικού, να παρέχει μια αξιόπιστη αλυσίδα εφοδιασμού. Ολόκληρη η βιομηχανία κρόκου είναι γεμάτη προβλήματα, για τους αγρότες και τους προμηθευτές. Υπάρχει μόνο μία συγκομιδή το χρόνο – μια περίοδος τριών εβδομάδων τον Νοέμβριο και είναι εξαιρετικά εντάσεως εργασίας.
Η ομάδα των ειδικών γεωπόνων της εταιρίας έχει αναπτύξει μία τεχνολογία για την παραγωγή τεσσάρων συγκομιδών το χρόνο, αντί για μία, και για την καλλιέργεια των βολβών σε εσωτερικούς χώρους και όχι σε ανοιχτά χωράφια.
Χρησιμοποιούν εξελιγμένες μεθόδους “κάθετης” καλλιέργειας, με στρώμα πάνω από το στρώμα των βολβών, σε συνθήκες όπου η θερμοκρασία, η υγρασία και το πότισμα και ρυθμίζονται αυστηρά από την τεχνητή νοημοσύνη.
Είναι η πρώτη σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο καλλιεργείται εμπορικά ο κρόκος εδώ και αιώνες και είναι 50 φορές πιο παραγωγικός από την καλλιέργεια του αγρού.
«Η κύρια πρόκληση είναι να πάρουμε αυτούς τους βολβούς και να τους καλλιεργήσουμε σε εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιώντας κάθετη καλλιέργεια εσωτερικού χώρου», λέει ο Tal Wilk-Glazer, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.
«Με αυτόν τον τρόπο, επιλύουμε τα ζητήματα σχετικά με την ποιότητα και την ποσότητα και ουσιαστικά διορθώνουμε την αλυσίδα εφοδιασμού».
Αυτή τη στιγμή η εταιρεία βρίσκεται σε λειτουργία έρευνας και ανάπτυξης, αναπτύσσοντας συνολικά 10.000 βολβούς και δοκιμάζοντας 100 διαφορετικές υπο-ομάδες του είδους crocus sativus.
Σκοπεύει να αρχίσει να παράγει εμπορικά σαφράν στο Moshav Mavki’im, στο νότιο Ισραήλ, κοντά στη Γάζα, το 2023 και να αυξήσει την παραγωγή το 2024. Καλλιεργεί επίσης σαφράν χρησιμοποιώντας πιο παραδοσιακές μεθόδους στο Γκολάν, στο βόρειο Ισραήλ, για έλεγχο και σκοπούς σύγκρισης.
Βασίλης Μητσόπουλος
https://nocamels.com/…/indoor-farming-revolution-for…/

Κοινοποιήστε:

  • Facebook
  • X
Tags: ΚρόκοςΠ.Ε. Κοζάνης
Previous Post

Δενδροχώρι Καστοριάς: Ταυτοποιήθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας

Next Post

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Όροι και προϋποθέσεις για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων

Next Post

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Όροι και προϋποθέσεις για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

https://www.youtube.com/watch?v=wZ0fbu2fzwY
Kozani Media

Copyright © 2021 Kozanimedia.gr |
Design by AK&PARTNERS

  • Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές 2023
  • Προσωπικά Δεδομένα
  • Επικοινωνία

Follow Us

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Επi των τυπων…
  • Nightlife
  • “La Femme…”
  • Ο κοσμος των MEDIA
  • Γράφουν…
  • Εκδηλώσεις
  • Κοινωνικά
  • “Carpe diem”
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • #giveaway

Copyright © 2021 Kozanimedia.gr |
Design by AK&PARTNERS

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφθείτε την Πολιτική απορρήτου και cookie.