Στις 4/1/2023, όπως αναφέρει το δημοσίευμα στην Bild Zeitung του Μονάχου, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύξησαν το μισθό τους κατά 7% που θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιούλιο.
Έτσι ο βασικός μισθός της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αυξάνεται κατά 2.044 ευρώ σε σχέση με το 2021 και θα φτάνει στα 31.250 ευρώ. Με το επίδομα για τα ταξίδια στο εξωτερικό θα πλησιάσουν τα 36.000 το μήνα. Οι επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβουν αύξηση 1.667 ευρώ, με το μισθό τους να ανέρχεται στα 25.475 ευρώ. Τα επιδόματα των ευρωβουλευτών θα αυξηθούν κατά 700 ευρώ με τους μισθούς να διαμορφώνονται στα 10.495 ευρώ το μήνα. Για τους διοικητικούς υπαλλήλους της ευρωβουλής θα αυξηθεί για τους κατώτατους βασικούς μισθούς 214 ευρώ το μήνα, φτάνοντας τον κατώτατο βασικό μισθό στα 3.272 ευρώ, ενώ ο υψηλότερος κατά 1.483 ευρώ κάνοντας το μισθό 22.646 ευρώ. Σ’ αυτό προστίθενται και τα αφορολόγητα ποσά όπως επίδομα εξωτερικού που φτάνει το ποσό ως τα 3.400 ευρώ.
Υπάρχουν βέβαια και άλλες αμοιβές και επιδόματα, όπως:
- Κάλυψη εξόδων που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, το ποσό αυτής της αποζημίωσης ανέρχεται στο ποσό των 4.778 ευρώ μηνιαίως για το 2022.
- Κάλυψη εξόδων για τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών που διεξάγονται στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο. Το πραγματικό κόστος των εισιτηρίων που αγοράζουν για τις εν λόγω συνεδριάσεις επιστρέφεται σε αυτούς κατόπιν προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών.
- Για τα λοιπά έξοδα αναφέρεται ότι, αφού πάνε στα κράτη εκλογής τους για επίσημες συνεδριάσεις, διασκέψεις ή επισκέψεις εργασίας, μπορούν να πάρουν επιστροφή των εξόδων τους ως το ποσό των 4.716 ευρώ ετησίως. Επίσης το κοινοβούλιο καταβάλλει κατ’ αποκοπή αποζημίωση 338 ευρώ ανά ημέρα.
Επιπλέον οι Ευρωβουλευτές δικαιούνται επιστροφή των 2/3 των ιατρικών τους εξόδων. Στο τέλος της θητείας τους δικαιούνται μεταβατική αποζημίωση ίση με το μισθό τους για ένα μήνα κάθε έτος της θητείας τους.
Το κοινοβούλιο παρέχει στους ευρωβουλευτές εξοπλισμένα γραφεία τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Στρασβούργο. Μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι τους βοηθούς τους που το κονδύλιο του 2020 ανέρχονταν σε 25.442 ευρώ ανά βουλευτή. Οι μισθοί, οι αμοιβές και τα επιδόματα της Αγίας Οικογένειας των Βρυξελλών που φτάνουν σε σημείο να ζαλίζουν, αποτελούν πρόκληση την ώρα που η ακρίβεια «τσακίζει» τα εκατομμύρια νοικοκυριά της γηραιάς ηπείρου.
Και η «πλάκα» είναι ότι αυτοί είναι το υπηρετικό προσωπικό… φαντάζεστε τι τρώνε οι κατέχοντες της οικονομικής εξουσίας της Ευρώπης; Φαντάζεστε τα δικά τους γλέντια;
Και η φτώχεια; Τι κάνει η φτώχεια; Πρέπει να αρκείται στα «ξεπλύματα» που της ρίχνουν, όπως ο τζιομπάνος το σκυλί;
Δεν έχει το ελάχιστο καθήκον απέναντι στα παιδιά του και τη νέα γενιά να διεκδικήσει, να παλέψει για καλύτερη ζωή; Να παλέψει συλλογικά, γιατί όλοι παλεύουν σε ατομική βάση, όμως αυτός ο διεκδικητικός αγώνας αν δεν είναι συλλογικός είναι ένας αγώνας άσφαιρος, αναποτελεσματικός.
Στην τελική μία από τις μεγάλες επιτυχίες που έχει το σύστημα είναι ότι κατέστρεψε καθετί συλλογικό. Ακριβώς για να μην μπορεί να συνεννοηθεί ο φτωχός… Και όσο δεν σηκωνόμαστε από τον «καναπέ» δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε απόγονοι του εθνεγέρτη Ρήγα!
11/1/2023