συνταγή *recipe*:
μισό κιλό κιμά μοσχάρι
ρύζι 1,5 φλυτζανάκι του καφέ
αλάτι πιπέρι
λεμονι
ελαιόλαδο
μαϊδανό ή δυόσμο
κρεμμύδι τριμμένο
φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
αμπελόφυλλα ζεματισμένα η έτοιμα κονσέρβα
Τα αμπελόφυλλα τα ζεματίζουμε να είναι μαλακά. Αν είναι απο κονσέρβα, τα ξεπλένουμε καλά και τα ζεματίζουμε επίσης ελάχιστα.
Στην κατσαρόλα, βάζουμε κάτω λίγα αμπελόφυλλα και απο πάνω αραδιάζουμε τα ντολμαδάκια. Ρίχνουμε λίγο λάδι, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και συμπληρώνουμε με νερό
Αν χρειαστεί κατα το βράσιμο, προσθέτουμε λίγο νερό
Βράζουμε περίπου 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανάλογα την κουζίνα. Θα πρέπει να μαλακώσουν τα ντολμαδάκια και να φουσκώσει η γέμιση
__________________________________
Αγάπα Με Αν Dolmas ή αλλιώς… Dolmadaki!
Ένα κανάλι με συνταγές και όχι μόνο!
Απλές, εύκολες, οικονομικές, μαμαδίστικες, γιαγιαδίστικες!