Το σπανάκι που λέτε καλά μου ντολμαδάκια, εγώ ΔΕΝ το τρώω. Μόνο σε πίτα θα το τιμήσω και αυτή μόνο αν έχει και τυρί μέσα όχι σκέτο. Ούτε σπανακόρυζα, ούτε κρέας με σπανάκι, ούτε αυγά με σπανάκι, ούτε σπανακοκεφτέδες, ούτε σε σαλάτες, ούτε τίποτα άλλο.
Σαν ζαρζαβατικό έχει πολλά καλά, ειδικά το σίδηρο. Και όταν έχεις και χαμηλό αιματοκρίτη, η αθάνατη Ελληνίδα μάνα σε κυνηγάει με την κατσαρόλα, γιατί το σπανάκι είναι η δύναμη σου….!!
Στα ξένα μην περιμένετε να βρείτε σπανάκια φρέσκα όπως στις δικές μας λαϊκές!! Τα έχουν στα ψυγεία σε μικρές σακουλίτσες ισα ίσα μια μερίδα. Προσπάθησα να τα κάνω πίτα και είναι ντίπ για ντίπ {που λέμε και στο χωριό μου} άνοστα!! Γιαυτό ή θα κουβαλήσεις μια σακούλα μαζί στο λεωφορείο μαζί με τα υπόλοιπα ζαρζαβατικά ή θα συμβιβαστείς με τις νέες γεύσεις.
Στην ελλάδα εκτός οτι μπορείς να τα βρείς σχεδόν πάντα, το καλύτερο είναι να αγοράσεις αρκετά φρέσκα στην εποχή τους να τα καθαρίσεις, να τα ζεματίσεις λίγο και να τα φυλάξεις στην κατάψυξη σε μικρές σακουλίτσες. Έτσι θα έχεις πάντα φρέσκο σπανάκι για πίτες και φαγητά!!
Εγώ αποφάσισα να το δοκιμάσω με τα κανελόνια γιατί μου φάνηκε πιο εύκολο στο να το φάω χωρίς να βάλω τα κλάματα! Μακαρόνια, μπεσαμέλ και τυρί θα κάλυπταν την σπανακίλα. Το ετοίμασα χτες και σήμερα θα σας πω εντυπώσεις. Εκτός απο κυρίως φαΐ, άνετα μπορείτε να το εμφανίσετε και σε μπουφέ!
Βουρ στην κουζίνα λοιπόν….