Μιας και είναι η εποχή του κάστανου, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη σπιτική μαρμελάδα {αν και περισσότερο με κρέμα μοιάζει}! Εχει υπέροχη γεύση και άρωμα και είναι ιδανική όχι μόνο για να την τρώτε με το ψωμί για κολατσιό, αλλά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για διάφορα γλυκά (τούρτες, τσουρέκια κλπ)
Αν είστε κοντοχωριανοί με Θεσσαλονίκη, ξέρετε το περίφημο τσουρέκι με γέμιση κάστανο και επικάλυψη σοκολάτας απο τον Τεκερνλή! Ε αυτη η μαρμελάδα/κρέμα ειναι ακριβώς αυτό!
Κάστανο + Σοκολάτα= πιο μούρλια και απο σοκολάτα/φράουλαμπανάνα!
Μαζέψαμε κάστανα και τα χωρίσαμε στη μέση. Μισά θα ψηθούν στη σόμπα και τα άλλα μισά μαρμελάδα.
Είναι αρκετά μπελαλίδικη η διαδικασία {θα αναφωνήσετε πολλές φορές “ωχ παναγιά μου”}, αλλά πιστέψτε με αξίζει.
Δείρτε εδώ αναλυτικά τη συνταγή