Τι φαγοblog θα είχα αν δεν τιμούσα την ονομασία του, με συνταγή για ντολμάδες!!. Τα ντολμαδάκια ( ή σαρμαδάκια) είναι το ελληνικό σούσι! Φύλλα λάχανου, μαρουλιού, κρεμμύδι, σέσκουλα, λάπατα ή τα πλεον κλασσικά και αγαπημένα αμπελόφυλλα τυλιγμένα με ρύζι (γιαλαντζί) ή ρύζι με κρέας.
Οτι πρέπει για νηστίσιμο μεζεδάκι και τσιπουρομεζές. Οι… »αμαρτωλοί» μπορούν να κάνουν μακροβούτια στο γιαούρτι, το καλύτερο συνοδευτικό για ντολμάδες ή το αυγολέμονο.
Το μυστικό στα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι τα πολλά μυρωδικά στη γέμιση (μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος) και το σφιχτό τύλιγμα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε να βάζουμε ένα πιάτο από πάνω για να μην ανοίγουν στο βράσιμο.
Ανασκουμπωθείτε χαρωπές νοικοκυρούλες μου, βάλτε ολο σας το ταλέντο στο τύλιγμα και φτιάξτε ντολμαδάκια! και αν δεν τα καταφέρετε στο τυλιγμα των ντολμάδων, τυλίξτε το αμόρε ρωτώντας : “Αγάπα με…..αν Dολμάς” ;)