Το κρέας με πράσα είναι μεγάλο κεφάλαιο στα μεζεδάκια της οικογένειας μου.
Συνήθως γίνεται πρασοτηγανιά, με χοιρινό (ή λουκάνικα) και ψιλοκομμένο πράσο στο τηγάνι, σβησμένα με λίγο κρασί.
Η “φουρνισμένη” εκδοχή, έρχεται στο επίσημο πιάτο, ειδικά αν περιμένεις κόσμο να φιλέψεις.
Τα υλικά είναι πολύ απλά. Μερικές φορές δε χρειάζεται να ρίξεις όλο το μπαχαράδικο μέσα στο φαί για να είναι νόστιμο! ένα δυο πράματα αρκούν αν κάνεις σωστό μαγείρεμα και όχι βιαστικό.
Ειδικά αν πρόκειται για τα φαγητά των γιαγιάδων μας, τότε που το μόνο που είχαν ήταν αλάτι και πιπέρι! ε πασπάλιζαν και με λίγη αγάπη, γιαυτό οι δικές μας γεύσεις δε φτάνουν της γιαγιάς……