Η ιδέα για τα “Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών” ξεκίνησε λίγα χρόνια πρiν, μέσα από τις καθημερινές εξορμήσεις στο βουνό για συλλογή μανιταριών εξηγεί στην ΕΡΤ3 ο συλλέκτης Φώτης Παρασκευαϊδης,
Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ο Σύλλογος των Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας και άλλοι οκτώ σύλλογοι στην Ελλάδα και την Κύπρο και το κεντρικό δρώμενο της Πανελλήνιας Γιορτής Μανιταριού ως σημείο συνάντησης όλων, τα Γρεβενά με πρόταση των Μ.Δ.Μ. και του Δήμου μετονομάστηκαν ομόφωνα σε Μανιταρούπολη , προσθέτει.
Μέχρι σήμερα τα “Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών” διαθέτουν 16 κωδικούς, επισημαίνει ο κ. Παρασκευαΐδης καθώς υπάρχουν λάδι τρούφας, ζυμαρικά με τρούφα, ριζότο, κολυκυθόσουπα με τρούφα, ολόκληρη τρούφα αλλά και αποξηραμένη. Η τελευταία προσθήκη στα προϊόντα μας είναι το σοκολατάκι με τη μαύρη τρούφα που θα γνωρίσουν οι φίλοι μας στις 22- 25 Αυγούστου φέτος στη Γιορτή Μανιταριού, τονίζει. Τα προϊόντα μας διανέμονται σε όλη την Ελλάδα αλλά πλέον και στην Κύπρο και τη Γερμανία, καταλήγει.
Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευαΐδη, η κλιματική κρίση και η ανομβρία έχει χτυπήσει και τα μανιτάρια και αυτό μας αναγκάζει να ανεβαίνουμε πιο ψηλά στο βουνό με τους συλλέκτες μας και τα ειδικά σκυλιά, πάνω από τα 1000 μέτρα υψόμετρο, όπως δηλώνει.