«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης επιρρίπτοντας βαριές ευθύνες προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της πανδημίας, το θέμα της ακριβείας και εσχάτως για την κακοκαιρία «Ελπίδα» και την ταλαιπωρία που βίωσαν χιλιάδες πολίτες.
Η πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα έρχεται ως συνέχεια του αιτήματός του για εκλογές και έχει ως στόχο από τη μία τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα την αποκωδικοποίηση της στάσης του ΚΙΝΑΛ και από την άλλη την προσπάθεια να κερδίσει την κοινωνία, μιας και στις δημοσκοπήσεις συνεχίζει να μην καρπώνεται από τη φθορά της κυβέρνησης.
Ειδικά στο κομμάτι του ΚΙΝΑΛ, υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς όπως μετέδωσε το Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, βρήκε τον τρόπο να… είναι στην Βουλή παρόλο που δεν είναι βουλευτής.
Πιο συγκεκριμένα, θα κάνει μια ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ και το βίντεο θα «μοιραστεί» στα Μέσα ενημέρωσης, ούτως ώστε να υπάρχει διαθέσιμη και η δική του παρέμβαση για την συζήτηση αναφορικά με την πρόταση μομφής.
Σε θέση μάχης κυβέρνηση και αντιπολίτευση
Η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε χθες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε στις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής.
Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 20.00 το βράδυ της Κυριακής. Ακολούθως θα διεξαχθεί διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα επιστολικής ψήφου όσων βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας. Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.
Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών
Επίσης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών».
Πηγή: Live News.