Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: “Καταγγέλουμε τους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζομένων”

Ο αγώνας των εργαζομένων στην εργολαβία της εταιρείας Θηραία Τεχνική Ο.Ε., στον ΑΗΣ Πτολ/δας συνεχίζεται για 15η ημέρα. Η εταιρεία μετά  από την  πίεση των εργαζομένων εξόφλησε το 50% των δεδουλευμένων, αλλά προχώρησε στη γνωστή μέθοδο εκφοβισμού απολύοντας οκτώ εργαζόμενους και εκβιάζει τους υπόλοιπους με τροποποίηση των συμβάσεων.

Καταγγέλουμε τους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζομένων, τις απολύσεις που είναι διώξεις και ως εκ τούτω καταχρηστικές και παράνομες.

Καμία προστασία των εργαζομένων που δουλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στα σπλάχνα της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, με μισθούς πείνας.

Η ΔΕΗ Α.Ε. έχει τεράστια ευθύνη γι αυτήν την κατάσταση.

Καλούμε το Υπουργείο εργασίας, τη Δ.Ε.Η Α.Ε., το ΣΕΠΕ να παρέμβουν, να ανακληθούν οι απολύσεις, να μην επιτραπεί η μονομερή και εκβιαστική απαίτηση του εργολάβου για τροποποίηση των συμβάσεων και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

 

Αθανάσιος Τολιόπουλος

Ο Γεν.Γραμματέας

 

Αριστείδης Κουρκούτας

2 comments for “Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: “Καταγγέλουμε τους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζομένων”

 1. JOAP
  10 Νοεμβρίου 2011 at 20:17

  Ποιά είναι αυτή η εταιρεία; Δεν έχει εταίρους; Οι προσωπικές εταιρείες με βάση τον εμπορικό νόμο, στην επωνυμία τους έχουν υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο ενός τουλάχιστον από τους εταίρους της, έχει δε την δυνατότητα να χρησιμοποιεί και διακριτικό τίτλο.
  Ο διακριτικός τίτλος της εταιρείας που καταγγέλει το Ε.Κ., μάλλον έλκει την καταγωγή της από την αγαπητή (σε κάποιους;) νήσο Θήρα. Αλήθεια από εκεί μας ήλθε η εταιρεία ή οι εταίροι της;

 2. ΒΑΣΩ ΣΑΦΗ
  10 Νοεμβρίου 2011 at 20:31

  “Εργολαβία Ρουμελιώτη”, αναφέρει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, σε ανακοίνωσή του….
  (Αθήνα απ’όσο γνωρίζω…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.