Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης: Σειρά ενημερώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Αγαπητοί συμπολίτες

Ο Ιατρικός σύλλογος Κοζάνης επ’ ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS που γιορτάζεται παγκοσμίως την 1η Δεκεμβρίου κάθε χρόνο και μέσα στα πλαίσια των ενημερωτικών καθηκόντων του, ξεκινά σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σε στρατόπεδα και σχολεία, για να επιστήσει την προσοχή, σε ομάδες πληθυσμού που δυνητικά θα μπορούσαν να βρεθούν σε μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλες.

 

  Αύξηση κατά 52,7% στα νέα κρούσματα HIV/AIDS, σε σχέση με το 2010, κατέγραψε φέτος το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η αύξηση οφείλεται στην παράνομη μετανάστευση, την παράνομη πορνεία και τη χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το περυσινό δελτίο επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, το 2010 είχαν αναφερθεί 284 κρούσματα λιγότερο. Το φετινό δελτίο δεν έχει ακόμα αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο του κέντρου.

Από τις νέες λοιμώξεις του 2011, οι 686 περιπτώσεις αφορούν άνδρες και οι 117 γυναίκες. Όπως συμβαίνει συνήθως, το μεγαλύτερο ποσοστό (33,13%) αφορά άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες.

Ωστόσο τα χαρακτηριστικά της επιδημίας στην Ελλάδα δείχνουν να αλλάζουν, καθώς τα νέα κρούσματα σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών υπερδεκαπλασιάστηκαν και έφτασαν τα 190. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί μάλιστα στο 23,66% του συνόλου των νέων λοιμώξεων.

 

Από την εμφάνιση του HIV μέχρι τον φετινό Οκτώβριο είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα 11.340 κρούσματα. Από τους ασθενείς αυτούς, 5.550 ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή, 3.235 έχουν εκδηλώσει AIDS και 2.152 έχουν αποβιώσει.

 

Υπεύθυνος των ενημερωτικών εκδηλώσεων ορίστηκε ο Κος Σιδηράς Αναστάσιος, ειδικευόμενος ιατρός Παθολογικής κλινικής  και μέλος του ΔΣ του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης, που θα είναι και ο κύριος ομιλητής των εκδηλώσεων.

                                                       Ο Πρόεδρος

 

                                             Βασιλακόπουλος Βασίλειος

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.