Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης στην Εργατική Εστία για τη λειτουργία των γραφείων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Επιστολή προς την πρόεδρο της Εργατικής Εστίας, η οποία κοινοποιείται και στο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως και τη ΓΣΕΕ, απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: “Από την αρχή του μήνα, όπως σας είναι γνωστό είχαμε και σχετική τηλεφωνική επικοινωνία,  έκλεισε η υπηρεσία της Εργατικής Εστίας Κοζάνης λόγω συνταξιοδότησης και της τελευταίας υπαλλήλου.

 

Τα προηγούμενα δυο  χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν δυο ακόμη υπάλληλοι.

 

Η περιοχή μας μαστίζεται από ύφεση και υψηλή ανεργία, τα τελευταία επίσημα στοιχεία την ανεβάζουν στο 24%, βάσει όμως των δικών μας εκτιμήσεων ξεπερνάει το 30%, όταν σε ολη την Ελλάδα ο Σεπτέμβριος παρουσίασε ελάχιστη μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

 

Καθίσταται λοιπόν αναγκαίο κι εξαιρετικά επείγον να γίνει άμεσα η στελέχωση της βάσει του οργανογράμματος για να λειτουργήσει εκ νέου η υπηρεσία.

 

Μόνο έτσι θα συνεχισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Ε.Ε. και η διάθεση των ελάχιστων παροχών προς τους δικαιούχους χαμηλόμιθους συνταξιούχους, εργαζόμενους, άνεργους και ευαίσθητες  κοινωνικές ομάδες, που έχουν πληγεί βάναυσα από τα μέτρα και οι παροχές αυτές θα αμβλύνουν κάπως τα προβλήματα τους.

 

Σας κάνουμε γνωστό ότι η κοινωνία του Νομού μας, οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι από την αρνητική αυτή εξέλιξη και περιμένουμε τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

 

Όλα στη χώρα μας δεν είναι μισθολογικό κόστος ούτε το δημοσιονομικό θα επιλυθεί κλείνοντας υπηρεσίες.

 

Υποχρέωση σας όμως πρωτίστως είναι, η εύρυθμη και σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του κράτους για την εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι η απαξίωση και το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΑΘ. ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ                               ΑΡ. ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.