Επίθεση του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου κατά άθεων, βουλευτών και όσων αμφισβητούν το Άγιο Φως – “Και ποιός είναι ο…Κοραής.Ένας που εγκατέλειψε τη σκλαβωμένη Ελλάδα για να περνάει καλά στο Παρίσι”!-Βίντεο

www.radiosiatista.gr

15 comments for “Επίθεση του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου κατά άθεων, βουλευτών και όσων αμφισβητούν το Άγιο Φως – “Και ποιός είναι ο…Κοραής.Ένας που εγκατέλειψε τη σκλαβωμένη Ελλάδα για να περνάει καλά στο Παρίσι”!-Βίντεο

 1. Μη πρόβατο
  15 Απριλίου 2017 at 20:52

  Ελα βρε Σιατιστης,σου χαλάει τη σούπα ότι δεν μπορουμε ολοι ολοι να καταπιουμε την καμηλο, αν ειστε τιμιοι εσεις οι παπαδες, στειλτε μια επιτροπη επιστημονων να μας διαβεβαιωσει περι του «θαυματος» του Αγιου Φωτος,να μπουν μαζι με τον ορθοδοξο Πατριαρχη,αφου μονο σ΄αυτόν αναβει ,και μαλιστα μονο εκεινη την ωρα το μεσημερι,ώστε να προλαβει μετα να αποσταλει αεροπορικως για το βραδυ της Αναστασης ,και θα σας βγαλουμε το καπελλο. Μην εκμεταλλευεστε ότι ο κοσμος μπροστα στο παθος για το υπερφυσικο και στον τρομο του θανατου συναινεί και στο πιο χοντροκομμενο ψευδος.Μην επεκταθουμε και σε αλλα θεματα,όπως η βιομηχανια με τις εκατονταδες ανεξελεγκτες προφητειες του Παΐσιου που κυκλοφορουν στο διαδικτυο,γιατι θα παμε αλλου. Επιτέλους,δεν είμαστε όλοι ανθρωπάκια!!!

  Για την συγκεκριμένη απάτη του Αγίου Φωτός έχουν εκφραστεί, μεταξύ άλλων και:

  1. Ο Πάπας Γρηγόριος Η’ (Αρχιερατεία: 1227-1241) αποκήρυξε το Άγιο Φως ως απάτη και απαγόρευσε στους Φραγκισκανούς να έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτό.
  2. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Εφραίμ Β’ (1766-1771) είχε χαρακτηρίσει το φως «χειροποιητον μηχανουργίαν».
  3. Ο μέγας Πρωτοπρεσβύτερος και διδάκτωρ θεολογίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Γεώργιος Τσέτσης (Βήμα 21/4/06)
  4. Ο εκκλησιαστικός συγγραφέας Στυλιανός Χαραλαμπάκης (1964)
  5.Ο αρχιδιάκονος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Χαράλαμπος Κατενίδης (7 Σεπτεμβρίου 1965) του οποίου παρατίθεται και η βιντεοσκοπημένη συνέντευξη.

  https://youtu.be/QSJkFLG6hd0

  6. Ο μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος, Τοποτηρητής του Πατριαρχικού θρόνου και ο επίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος (ΜEGA Channel, 11/4/2001, εκπομπή «Γκρίζες Ζώνες»).

  7. Ο πατέρας Μεταλληνός: «Μαρτυρείται ότι υπάρχει η ακοίμητος κανδήλα εις τον άγιο τάφο…»

  8. Ο Ιερόθεος Βλάχος, μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, έχει ασκήσει κριτική στην απόδοση τιμών αρχηγού κράτους κατά την υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Αθήνα, καθώς το άγιο φως «δεν αποτελεί μια εξουσία τεταγμένη να εξυπηρετεί μεταπτωτικές καταστάσεις»

  9. Η απάντηση ενος σοφότατου κληρικού, μετέπειτα Αρχιεπισκόπου των Νοτίων ρωσικών επαρχιών Αστραχανίου και Σταυρουπόλεως, ήταν η παρακάτω: «Ουκ απ΄ ουρανού κατέρχεται, ουδ΄ από του τάφου αναβλύζει, αλλ΄ ο επί την διακονίαν ταύτην ταχθείς αρχιερεύς εν τω λεγομένω εισελθών κουβουκλίω, τον πυρίτην παίων, πυρ εξάγει επάνω του ζωοδόχου τάφου, είτα εφάψας τας εν τω τάφω πρότερον τριβείσας λαμπάδας κρατών εξέρχεται και το φως μεταδίδωσιν ως ηγιασμένον τη επαφή και προσαύσει του παναγίου τάφου. Και ο μεν αγελαίος λαός εκ του τάφου το φως αναβλύσαν νομίζει, ουδείς δ΄ αυτώ τουναντίον ειπείν θαρσεί, δεινόν τι παθείν δεδιττόμενος». Δηλαδή το Φως είναι προϊόν των πατριαρχικών σπίρτων, που η αγέλη των πιστών θεωρεί θαύμα, το οποίο κανείς (πατριάρχης κλπ) δεν τολμά να διαψεύσει, φοβούμενος τι θα πάθει (ή και τι έσοδα και «αγελαίους» «πιστούς» θα χάσει η θρησκευτική επιχείρησή του).

  ΠΗΓΗ:http://www.imerodromos.gr/me-times-archigou-kratous/

  ΥΓ Αδαμάντιος Κοραής ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΦΩΤΟΣ:
  «Μηχανουργήματα λαοπλάνων ιερέων τα εξ ουρανού ψευδοκαταίβατα φώτα… Μοναχοί (θρασύτατοι γόητες) επινόησαν το θαύμα του αγίου φωτός, για να ενισχύσουν τον ηλίθιο ζήλο των προσκυνητών… Όνειδος και αίσχος, στρατηγούμενον από θρασύτατους θαυματοπλάστες… Αξιοθρήνητοι οι κατ’ έτος τρέχοντες μωροί και πεπλανημένοι προσκυνητές του θαύματος». «Τέτοιον θαυμάτων έχουν ανάγκη οι ψευδοθρησκείες». «Ασυγχώρητον, με παντοειδείς δόλους να υπερασπίζεται η θρησκεία πλαστά θαύματα και πάσης λογής ανομήματα… Μην πιστεύετε λοιπόν όσα λέγονται περί του αγίου φωτός».

 2. κρανέτας
  16 Απριλίου 2017 at 00:38

  Παρακολούθησα δύο φορές την συνέντευξη του κου Κατενίδη,και δεν την χόρτασα.Εκστασιάσθηκα όχι με αυτά που έλεγε,αλλά με τον τρόπο,την σύνταξη,τις λέξεις…αυτό δεν είναι ομιλία,αυτό είναι ποίημα!Πόσο όμορφη και πλούσια είναι η γλώσσα μας,αν την γνωρίζουμε…

  • Αίσχος δεσπότη
   16 Απριλίου 2017 at 10:03

   Έτσι είναι,φίλε Κρανέτα,που συμφωνείς με τη μέγιστη απάτη του Αγ. Φωτός!!

   • κρανέτας
    16 Απριλίου 2017 at 15:47

    Οχι μόνο με την απάτη του αγίου φωτός δεν συμφωνώ,αλλά και γενικώς με την απάτη των θρησκειών.Τώρα πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα,αγαπητέ φίλε,απορίας άξιο!

    • Αίσχος δεσπότη
     17 Απριλίου 2017 at 16:46

     Eννοώ συμφωνείς ότι πρόκειται για μέγιστη απάτη (σε παραπλάνησε η διατύπωση). Και επ΄ευκαιρία, τι σημαίνει το Κρανέτας??

     • κρανέτας
      17 Απριλίου 2017 at 23:18

      Το παρατσούκλι μου.

     • Αίσχος δεσπότη
      18 Απριλίου 2017 at 12:54

      Ναι,αλλα τι σημαινει το κρανετας.Γιατι σε βλεπω σχολιαζεις συχνα.Απο το κρανος,απο την Κρανιά??

     • κρανέτας
      18 Απριλίου 2017 at 19:55

      Απο την Κρένασα (κρενασέτες-κρανέτας).Ποντιακό χωριό της Ματσούκας,τόπος καταγωγής του παππού μου.

   • Carabous
    17 Απριλίου 2017 at 19:22

    Άσε άσε. Όλοι σε μια απάτη πιστεύουν. Άλλοι στο άγιο φως, άλλοι σε κομμουνισμούς και δικτατορίες και πατερούληδες.
    Ο κόσμος θέλει παραμύθι.

 3. ΣΙΜΟΣ
  17 Απριλίου 2017 at 19:05

  Άγιε Σιατίστης,
  Πόσο θα ήσασταν αξιόπιστοι όλοι οι παπάδες, αν παράλληλα με τα παραληρήματά σας και το μένος σας επί όλων των διαφορετικών απόψεων, θα είχατε την ελάχιστη ευαισθησία να ψέγετε να κρίνετε και να κριτικάρετε και τα κακώς κείμενα της εκκλησίας και των εκπροσώπων της.
  Δεν μας λέτε κάτι για τα εκατοντάδες θαύματα της παναγίας της Τήνου παράλληλα με τις καραβιές των χρυσαφικών που αποκομίζει;
  Δεν μας λέτε για την αγία ζώνη και τον Άγιο Εφραίμ;
  Καταχεριάσατε τον Αδαμάντιο Κοραή.
  Γιατί δε λέτε τίποτε για τον Μέγα Κωνσταντίνο που δεν άφησε ζωντανό από το σόϊ του, Για τον άγιο Ιάκωβο το μοναχό που βίασε και σκότωσε κοριτσάκι, τον Θεοδόσιο που θανάτωσε 15.000 ανθρώπους στον ιππόδρομο, την Ειρήνη την Αθηναία που τύφλωσε και σκότωσε το γιό της αλλά αναστήλωσε τις εικόνες και βέβαια εσείς όλοι με δέος γιορτάζετε την Κυριακή της ορθοδοξίας.
  Όλοι οι παραπάνω και εκατοντάδες άλλοι παρόμοιοι λίγο ως πολύ εγκληματίες χρίστηκαν άγιοι με μόνο πιστοποιητικό την αγάπη στον κύριο.
  Για αυτό εμείς νιώθουμε αγάπη μόνο για τον άνθρωπο.

  • ΓΙΩΡΓΟΣ
   17 Απριλίου 2017 at 22:24

   ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ,ΣΙΜΟ. ΠΡΙΤΣ!!!! ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΦΩΤΙΑ,ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ!!!

 4. Takis
  18 Απριλίου 2017 at 15:39

  Μη πρόβατο …. Σίγουρα θα συνεχίσεις να είσαι πρόβατο …Δεν υπάρχει λόγος να σας αποδείξουμε τίποτα ….Είστε Άθεοι και μάγκες της πλάκας μέχρι 10 λεπτά πριν το χειρουργείο και 1 λεπτό πριν πέσει το αεροπλάνο …Τότε αρχίζουν τα Παναγία μου και Χριστέ μου …Όμως Αυτοί δεν είναι ομπρέλα να την ανοίγουμε όταν μόνο βρέχει … Αθεϊστας ένα μόνο έχω να πω …. Χριστός Ανέστη !!!

  • 18 Απριλίου 2017 at 15:48

   Κάτι επί της ουσίας;

   • Μη πρόβατο
    18 Απριλίου 2017 at 15:53

    Πολυ σωστα λες ,Παναγιωτη,κατι επι της ουσιας στον Takis, καθοτι για πολυ μούσκαρο τον κόβω!!!!

  • Αχα
   21 Απριλίου 2017 at 10:34

   Εσύ που είσαι ενθεος γιατί καλεις γιατρό; απλα προσευχεισου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *