ΣΥΡΙΖΑ ΟΜ Κοζάνης: Μήνυμα για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τους χιλιάδες δολοφονημένους και διωγμένους από τις πατρογονικές τους εστίες Έλληνες Πόντιους. Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα και απαιτούμε από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας την αναγνώριση των διωγμών και των δραματικών συνεπειών τους στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Κοιτάμε προς τα εμπρός, προς το μέλλον μαζί με τους συμπολίτες μας Πόντιους, που αποτελούν εδώ και δεκαετίες, ένα από τα πιο δημιουργικά και προοδευτικά τμήματα του λαού μας.

Με γνώμονα την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών και πρωτίστως την καλή γειτονία, θεωρούμε ότι η ιστορική αποκατάσταση των γεγονότων και ο καταλογισμός των ευθυνών σε όσους προκάλεσαν, σχεδίασαν, ανέχτηκαν, και εκτέλεσαν αυτές τις δολοφονίες και τους διωγμούς αποτελεί ιστορική δικαίωση και παρακαταθήκη για το μέλλον, μία πράξη που δεν χωρίζει αλλά απεναντίας έχει ενωτικά χαρακτηριστικά. Αποτελεί πράξη που αναδεικνύει την ιστορική μνήμη και δεν την κατακερματίζει μέσα σε πολιτικές και εθνικιστικές συγκυρίες και σκοπιμότητες.

Η μνήμη αποτελεί πολύτιμο εφόδιο κάθε λαού στον δρόμο προς το μέλλον, ο αγώνας για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού συνεχίζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *