Ο Παππάς φτύνει το πτυχίο του παιδιού σου

ptyxiopappadesΤης Ρέας Βιτάλη

Ετούτη η χώρα δεν ήταν ποτέ χωρισμένη σε Δεξιούς κι Αριστερούς. Μόνο βαθιά ανιστόρητος και ηθελημένα τυφλός μπορεί να κάνει τέτοιο διαχωρισμό. Δηλαδή με ποια λογική θα κατατάξω τον Κωνσταντίνο Καραμανλή -μετά την επιστροφή του από το Παρίσι- στους Δεξιούς και τον Ανδρέα Παπανδρέου στους Σοσιαλιστές και τον Αλέξη Τσίπρα στους Αριστερούς; Η χώρα ήταν ανέκαθεν χωρισμένη σε καρά-λαϊκιστές και διπλό-προκομμένους.

Ενίσχυσα τη δοσολογία στις λέξεις, γιατί τους μεν λαϊκιστές τους χάιδεψε διαχρονικά το σύστημα και τους έκανε -για ίδιον- όφελος όλα τα χατιράκια άρα τους κατάντησε κακομαθημένα παιδιά που δεν τους έβαλε ποτέ κανένας φρένο… Να λοιπόν το «καρά-λαϊκιστές». Οι δε προκομμένοι έπρεπε, εξ αυτού του λόγου, να κάνουν δεκαπλό κόπο, πολλές φορές δε και ανώφελο για να κτίσουν το οτιδήποτε αλλά και να παλέψουν για το αυτονόητο. Τραγική περίπτωση ο νοήμων σε τούτον τον τόπο. Τη νοημοσύνη σου λοιπόν θα ήθελα να κινητοποιήσω σήμερα. Φύγε πάνω από μικρά συμφέροντα και κομματική ταυτότητα και ακολούθησε τον συλλογισμό μου. Αναζητώ τα καθαρά αντανακλαστικά των γονιών. Του οποιοδήποτε γονιού

Σε παρακολούθησα να λες: «Θα κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι αλλά το παιδί μας θα σπουδάσει. Θέλουμε να έχει ένα μέλλον καλύτερο από το δικό μας». Σε είδα να σακατεύεις ακόμα και τη συζυγική σου σχέση προκειμένου να του δίνεις προτεραιότητα, να το τρέχεις από ιδιαίτερο σε ιδιαίτερο. Σε είδα στα κάγκελα του σχολείου του να περιμένεις. Είδα στο σώμα σου όλα τα αποτυπώματα της αγωνίας σου για το μέλλον του. Θερίζει η ψωρίαση. Σε είδα να γνωρίζεις τα μαθήματα απ’ έξω κι ανακατωτά και με το που σου είπε, το τι έπεσε ήξερες αν ήξερε ή όχι. Σε είδα να τρέχεις μαζί του να ενοικιάσει σπίτι. Σε είδα να το αποχαιρετάς. Σε είδα να μαζεύεις χρήματα να χρηματοδοτήσεις κι ένα μάστερ στο καπάκι.

Η συνέχεια εδώ

1 comment for “Ο Παππάς φτύνει το πτυχίο του παιδιού σου

  1. Τασα
    11 Αυγούστου 2017 at 00:11

    Καταπληκτικό άρθρο . Μπράβο Παναγιώτη . Εύχομαι να αφυπνίσει καποιους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *