«Ο πατέρας του Νίκου» είναι το πρόβλημα;

234544-e1502422802154Tης Χριστίνας Ταχιάου

Βρέθηκα το απόγευμα της Τετάρτης στην αμήχανη θέση να μην έχω νιώσει έκπληξη για την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ και να μη θεωρώ το σοβαρότερο ζήτημα σε αυτήν την υπόθεση το ότι πρόκειται για τον πατέρα του υπουργού Νίκου Παππά, σε αντίθεση με όλον τον υπόλοιπο κόσμο.

Για την οικονομία της συζήτησης, να δεχτώ όλα τα επιχειρήματα περί οικογενειοκρατίας και αναξιοκρατίας των επικριτών της τοποθέτησης. Να δεχτώ και ότι αυτό συμβαίνει σε βάρος άλλων άξιων ανθρώπων με προσόντα, κι ότι περνάει λάθος μηνύματα. Αλλά υπάρχουν κάποιες άλλες παράμετροι οι οποίες για εμάς τους Θεσσαλονικείς αποτελούν casus belli.

Το κυριότερο είναι το δούλεμα. Ο Στέλιος Παππάς, λέει, «όταν είδε ότι οι εργαζόμενοι είναι για δύο μήνες απλήρωτοι, ζήτησε από την κυβέρνηση να μην αμείβεται και θα παρέχει τις εργασίες που πρέπει να γίνουν εδώ αμισθί». Αυτό είπε ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής παράδοσης – παραλαβής του Οργανισμού, και μας έπεσαν τα μαλλιά. Γιατί μας έπεσαν τα μαλλιά; Επειδή, αγαπητοί μου, δεν υπάρχει μεγαλύτερη παραδοχή απ’ το ότι τοποθέτησαν έναν άνθρωπο εντελώς άσχετο με τη δουλειά που θα κάνει. Διότι, είναι δυνατόν να ανέλαβε ο «οικονομολόγος με εμπειρία» Στέλιος Παππάς να κάνει μια τόσο δύσκολη δουλειά, όπως η εκκαθάριση ενός οργανισμού 60 ετών με ετήσιους τζίρους 180-200 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να γνωρίζει την προϊστορία, χωρίς να έχει ιδέα πώς έφτασαν τα πράγματα ως εδώ, χωρίς να έχει ακούσει για τους απλήρωτους εργαζόμενους; Δεν έτυχε να ακούσει ο «οικονομολόγος με εμπειρία» Στέλιος Παππάς ότι εδώ και ένα χρόνο η Θεσσαλονίκη έμενε τακτικά επί μέρες χωρίς αστική δημόσια συγκοινωνία επειδή οι απλήρωτοι εργαζόμενοι προέβαιναν σε επίσχεση εργασίας; Δεν βρέθηκε να κάνει κάποιος στο «οικονομολόγο με εμπειρία» Στέλιο Παππά μια στοιχειώδη ενημέρωση πριν κλείσει το deal της ανάληψης της προεδρίας του ΟΑΣΘ;

Η συνέχεια εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *