Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια. Στη συνάντηση ήταν παρόντες και εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων οργάνων του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας. Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” Φαίδων Γκιάτας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων  Γουνοποιών Γεώργιος Χατζησυμεωνίδης και  ο Ταμίας Αθανάσιος Μαλεγκάνος.

Μετά από εποικοδομητική συζήτηση αποφασίστηκε η κοινή κάθοδος των φορέων της γούνας στην Αθήνα, με σκοπό την άμεση επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία για την επίλυση των βασικών θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

 

 

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου,  το κλιμάκιο των φορέων της γούνας, έπειτα από μεσολάβηση του κ. Τζηκαλάγια,  πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών  Χρήστο Τριαντόπουλο για την εκατέρωθεν ενημέρωση του Ν 4557/30-07-2018 (Πρόληψη και καταστολή της  νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότης της τρομοκρατίας, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ). Πρόκειται για έναν ασφυκτικό Νόμο, ο οποίος δημιουργεί πολλά προβλήματα στις εξαγωγές των γουνοποιητικών προϊόντων.

 

«Διακρίναμε την θετική πρόθεση των αρμοδίων του Υπουργείου Οικονομικών προς την ελληνική Επιχειρηματικότητα. Ήταν εμφανές πως οι αρμόδιοι προσπαθούν να βρουν λύσεις για την επιχειρηματικότητα.  Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί, ανταλλάσοντας υπομνήματα και τις  θέσεις μας, μέχρι να έχουμε θετικά και σωστά αποτελέσματα προς τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας», ήταν το σχόλιο του κ. Κοσμίδη μετά τη λήξη της συνάντησης.

 

Οι φορείς της γούνας, συνέχισαν τις επαφές στην Αθήνα. Ειδικότερα την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020,  έπειτα από μεσολάβηση του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  (Ε.Σ.Ε.Ε.) Γεώργιου Καρανίκα, ο Πρόεδρος της ΕΟΓ Δημήτριος Κοσμίδης, το μέλος της ΕΟΓ Ιορδάνης Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΓΚ Φαίδων Γκιάτας συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο  Βεσυρόπουλο.  Βασικό θέμα της  συνάντησης, ήταν το πάγιο πρόβλημα που ταλανίζει τον κλάδο της γούνας εδώ και μια δεκαετία, τον φόρο πολυτελείας.

 

«Ελπίζουμε πως επιτέλους θα καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας. Στο πλευρό μας έχουμε την Ε.Σ.Ε.Ε. και την Ελληνική Ομοσπονδία Αργυροχρυσοχόων.  Η συμμαχία και με άλλους κλάδους θα αποδώσει καρπούς», δήλωσε ο κ. Κοσμίδης.

 

1 comment for “Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια

  1. Xxx
    18 Ιανουαρίου 2020 at 02:15

    Εύχομαι ολόψυχα να μην υπάρχει γούνα σε λίγα χρόνια,αν και εκεί πάει η δουλειά.Απογορευτηκε παντού,ολοι οι μεγάλοι οικοι μόδας έβαλαν stop στην γούνα.. Έχετε δει πως βγαίνει η γούνα από τα ζώακια ενώ ακόμα αυτά ζουν, έχετε δει τι περνανε σε ένα μικρό κλουβακι στοιβαγμένα πολλά μαζί,τα έχετε δει αυτά κύριοι?Ο βασανισμός που βιώνουν τα ζώα για την γούνα τούς δεν σας προβλημάτισε ποτέ δυστυχώς..Οποίος υποστηρίζει αυτό το εμπόριο θα πρέπει να πάει πίσω στον μεσαίωνα και στις σπηλιές..Δεν γίνεται 2020 να σκοτώνετε ακόμα ζώα για την γούνα τούς ενώ έχουν βγεί τόσα πολλά είδη ένδυσης οικολογικσ χωρίς να αφαιρέθει καμία ζωή.Αντε δεν νοιάζεστε για τα ζωα,για την μόλυνση και την ρύπανση του περιβάλλοντος που κάνει η γούνα έχετε μάθει?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.