Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης ,κατα τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, που κατέθεσε μετά την επίσκεψή του στις 19/1 στα Γρεβενά, μετέφερε την αγωνία και την αγανάκτηση των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών για την κατάσταση τόσο του Γενικού Νοσοκομείου της περιοχής, όσο και της Πρωτοβάθμιας Υγείας
Όπως σημείωσε, η δυσμενής κατάσταση του νοσοκομείου εξαιτίας των μεγάλων κενών και ελλείψεων διαρκώς επιδεινώνεται. Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα υπάρχουν μόνο δύο αναισθησιολόγοι και είναι θαύμα να εφημερεύει κάποιος σε επείγον περιστατικό. Ακόμα, υπηρετούν μόλις τρεις παθολόγοι, ενώ υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού στη Μικροβιολογική Κλινική, έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών, γεγονός που επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τις εφημερίες, οδηγώντας τους υπάρχοντες γιατρούς σε συνθήκες εξόντωσης.
Ο Λ. Στολτίδης επισήμανε ότι αποτέλεσμα όλων αυτών των σοβαρών ελλείψεων είναι να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του πληθυσμού και πολλοί να εξαναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και να ξαναπληρώνουν για υπηρεσίες που όφειλε να παρέχει δωρεάν το κράτος. Πρόσθεσε ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, που έχει ως αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων.
Με βάση τα παραπάνω, ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για γενναία χρηματοδότηση για όλες τις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες του πληθυσμού, αλλά και να μονιμοποιηθεί το επικουρικό προσωπικό.
Στην απάντησή του, ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, επανέλαβε ένα γνωστό επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι δηλαδή ενώ προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις, οι γιατροί δεν δείχνουν ενδιαφέρον, οπότε αναγκαστικά τις καλύπτουν με επικουρικούς και συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Στη δευτερολογία του όμως ο Λ. Στολτίδης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη στρατηγική της κυβέρνησης να προκηρύσσει μία θέση, ενώ χρειάζονται για παράδειγμα 5, δημιουργώντας συνθήκες σκληρής εντατικοποίησης, σε συνδυασμό με χαμηλούς μισθούς και καμία προοπτική εξέλιξης για τους γιατρούς. Γι’ αυτό οι θέσεις μένουν άγονες και έρχεται μετά η κυβέρνηση να επιβάλει τη μερική εργασία και την απογευματινή λειτουργία.
Κλείνοντας ο υπουργός υπεραμύνθηκε του τελευταίου νόμου για το ΕΣΥ που στέλνει τους ασθενείς βορά στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και των διατάξεων που απαγορεύουν τη μετατροπή των συμβασιούχων σε μόνιμους, οι οποίες δεν καταργήθηκαν στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, όπως είχε ζητήσει το ΚΚΕ.