Με εναέρια λήψη και μια εντυπωσιακή φωτογραφία, που δημοσίευσε στο twitter, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. παρουσιάζει το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο που κατασκευάζει σε εξαντλημένο ορυχείο λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα.
“Η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στην ενεργειακή της μετάβαση και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι στην πρώτη γραμμή της μεταμόρφωσης“, τονίζει η επιχείρηση, χαρακτηρίζοντας εντυπωσιακή την αεροφωτογραφία που αποτυπώνει το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 550 MW που κατασκευάζεται από την ΤΕΡΝΑ.
Το φωτοβολταϊκό πάρκο αποτελεί μέρος του ευρύτερου επιχειρηματικού σχεδίου της ΔΕΗ, το οποίο προβλέπει την αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) τα επόμενα χρόνια. Ο σταθμός φωτοβολταϊκής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα είναι ένα ορόσημο για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, καθώς δείχνει τη δέσμευση της ΔΕΗ να προωθήσει την αειφόρο και ανανεώσιμη ενέργεια.
Ο χρόνος κατασκευής και ετοιμότητας του φωτοβολταϊκού πάρκου εκτιμάται στους 22 μήνες, ενώ η συνολική διάρκεια της σύμβασης έως την οριστική παραλαβή της ανέρχεται σε 48 μήνες. Αυτή η γρήγορη κατασκευή και οργάνωση αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της ΔΕΗ να αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της περιοχής.
Με τη λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πτολεμαΐδα, η ΔΕΗ προσφέρει μια σημαντική συνεισφορά στον στόχο της απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία. Η περιοχή, που εξαρτάται έντονα από την άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας, θα απολαμβάνει πλέον τα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
ΑΝΥΠΟΜΟΝΏ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΥΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΌΣ ΟΣΩΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΆΧΟΝΤΑΙ, ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΉ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ.
Λευτέρη
Δεν αντιμάχεται κανένας τις ΑΠΕ
Τις βΑΠΕ αντιμάχεται πολύς κόσμος
Και πολύ σωστά
Επίσης καλό είναι να μας πεις πως θα παραχθούν τα ευγενή μέταλλα με τα οποία κατασκευάζονται πχ οι μπαταρίες των ηλεκτρικών ιχ.
“Η λύση δεν είναι ΑΠΕ και φωτοβολταϊκά παντού. Δεν γίνεται να βλέπουμε έναν γυάλινο γλόμπο παντού στα βουνά. Πρέπει να ζυγίσουμε ποιο είναι το κόστος της μετάβασης και να εξετάσουμε το περιβαλλοντικό κόστος για να προστατευτεί το περιβάλλον και ν μειωθεί το οικολογικό κόστος των επενδύσεων. Δυστυχώς είναι ξεκάθαρο πως τα χρήματα του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης και άλλων προγραμμάτων θα δοθούν στους λίγους ενώ εμείς θέλουμε στην οικονομία να δουλεύουν οι πολλοί και με δίκαιο τρόπο.”
Αυτά τα λέει ο κ. Χρυσάφης επικεφαλής του “Μπλε Μωβ”. Ο Ιωαννίδης και ο Τσικριτζης τα λένε αλλιως