Ένα εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη ακολουθεί την τάση που υπάρχει στην Ευρώπη, οι πελάτες να χρεώνονται στην κράτηση του τραπεζιού.
Συγκεκριμένα, ένα από τα ακριβότερα της Καλαμαριάς ξεκίνησε να χρεώνει 20 ευρώ το άτομο, την κράτηση.
Το ποσό αυτό, αφού προσέλθει ο πελάτης και απολαύσει το γεύμα του, αφαιρείται το ποσό της κράτησης στο τέλος από τον λογαριασμό.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος γνωστοποίησε την νέα πολιτική μέσω του Tik Tok εξηγώντας τους λόγους που κάνει.
Τώρα που έρχονται γιορτές φίλε Παναγιώτη κ συγκεκριμένα ρεβεγιόν Χριστουγέννων κ Πρωτοχρονιάς με τα καταστήματα εστίασης να προσφέρουν προκαθορισμένο μενού σε συγκεκριμένη τιμή θα ήταν εύλογο να γίνει αυτό κ στην περιοχή μας… Υπάρχουν πελάτες που κλείνουν τραπέζι για 12 άτομα πχ κ πηγαίνουν 8.. το κατάστημα όχι μόνο δεν θα πληρώθει τα αναμενόμενα αλλά θα ζημιωθεί διπλά κ τριπλά…. Θα πετάξει φαγητό κ θα χάσει χώρο για άλλους 4 πελάτες… Φαντάζεσαι όμως επιχειρηματίας στην Κοζάνη να ζητήσει προκαταβολή για κράτηση… Δεν θα δουλέψει ποτέ….
Υγ. Η απώλεια (Αρ κρατήσεων/ Αρ προσέλευσης) που περιγράφω την περίοδο των εορτών είναι περίπου 20%…