Στιγμές λεκτικής έντασης σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης μεταξύ κατοίκων της Μηλιάς Γρεβενών και του δημάρχου Κυριάκου Ταταρίδη, με αφορμή την απόφαση της νέας δημοτικής αρχής να προχωρήσει στη διάλυση της σύμβασης της μελέτης “Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κέντρου Παλαιοντολογίας”, ύψους 76.000 ευρώ, η οποία, ουσιαστικά, ανοίγει το δρόμο και για τη μεταφορά του μουσείου από τη Μηλιά στην πόλη των Γρεβενών.
Όπως προέκυψε από την όλη συζήτηση, η δημοτική αρχή Ταταρίδη αρνήθηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως είχε και εγγράφως ζητήσει η μείζονα αντιπολίτευση, ενώ δεν αιτιολογήθηκε πλήρως η τελική, σημερινή απόφαση διάλυσης της σύμβασης, χωρίς, μάλιστα, να υπάρχει ή να κατατεθεί σχετική εισήγηση της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας.
Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης επιχείρησε να εξηγήσει την όλη απόφαση, συνέδεσε σαφώς το θέμα με το ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα μεταφοράς των πολύτιμων ευρημάτων-εκθεμάτων της Μηλιάς στην πόλη των Γρεβενών, χωρίς, πάντως, (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά ούτε και ο το σημείο χωροθέτησης του νέου, μεγάλου μουσείου στην πόλη.
Η φράση του Κ. Ταταρίδη για “τοπικό εγωϊσμό” που “δε βοηθά το χωριό” δημιούργησε ένταση και αντιδράσεις από εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της Μηλιάς.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Τριγώνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Γρεβενών, πως “Σχέδιο δεν έχετε. Τι είπατε στον κόσμο;Παραμύθια. Παραμύθια για να κερδίσετε τις εκλογές. Γιατί αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει οργάνωση, θέλει ικανότητα, θέλει σοβαρότητα που δυστυχώς δείχνετε ότι δεν την έχετε”.
Τελικά η απόφαση διάλυσης της σχετικής σύμβασης ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής, με το όλο θέμα, πάντως, να δείχνει πως θα έχει και συνέχεια τις επόμενες εβδομάδες.
Δείτε το βίντεο από τον Κώστα Μάρκου:
καλά να πάθετε Γρεβενιώτοι……. Σβήνετε απ το χάρτη καημένοι
τι ψηφίσατε ρε…….. αυτός ο Δήμαρχος ζεί ακόμα στη δεκαετία του 80