Στις διακοπές παραγγέλνουμε κλαμπ σάντουιτς από μπιτσόμπαρο ή έχουμε μαζί μας τοστ με υλικά από το σουπερμάρκετ; Για όλο και περισσότερους παραθεριστές, Έλληνες και ξένους, το δεύτερο κερδίζει έδαφος, ως το πλέον οικονομικό.
Το τάπερ με τα κεφτεδάκια ή ακόμα και το βραστό αυγό, που κάποιοι το λοιδορούσαν τα χρόνια της ευμάρειας, ως δείγμα μικροαστικής μιζέριας, επιστρέφει δριμύτερο και στις παραλίες. Η τάση να «τρώμε μέσα» και στις διακοπές, μαγειρεύοντας στο σπίτι ή στο ενοικιαζόμενο κατάλυμα, είχε εντοπιστεί από πέρυσι, σε σχετικές έρευνες. Φέτος όμως συνεχίζεται πιο έντονη, όπως επιβεβαιώνουν εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης, αλλά και νέες έρευνες από τον χώρο των σουπερμάρκετ.
Η στροφή στο μαγειρευτό ή έστω στο πρόχειρο φαγητό στα όρθια, και στις διακοπές, διώχνει πελάτες από τα εστιατόρια με «καθήμενους». Από την άλλη φουσκώνει τον τζίρο της μεγάλης και δευτερευόντως της μικρής λιανικής, σε τουριστικές περιοχές.
Δείτε εδώ: