Ανατρεπτικό μυθιστόρημα μυστηρίου με φόντο τον αινιγματικό θάνατο του γκαλερίστα Γιώργου Μαράτου στην Πάτρα. Ο πενηνταδυάχρονος Αλέκος Γουλιάμης είναι ένας πετυχημένος συγγραφέας βιβλίων λογοτεχνίας που έχει κατακτήσει μία μεγάλη μερίδα του αναγνωστικού κοινού. Όταν ο επιστήθιος φίλος του και διακεκριμένος ψυχίατρος Νίκος Βρανάς τον προτρέπει να γράψει ένα σενάριο για τη τηλεόραση, δεν έχει καμία έμπνευση. Τον καθηλώνει, όμως, η καινούργια του ένοικος. H κομψή νέα γυναίκα, η Θεανώ Μοσχονά τον μαγεύει με την παγερή ομορφιά της και το αυστηρό ύφος της. Ο σύζυγός της ήταν ο πατρινός γκαλερίστας Γιώργος Μαράτος που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, τη νύχτα που βρέθηκε πνιγμένος στην παραλία των Βραχναίικων. Η αστυνομία δεν έπαψε να ερευνά την υπόθεση, καθώς από την αρχή δεν αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια. Αυτοκτονία ή δολοφονία; Κι αν πρόκειται για δολοφονία, ποιος να είναι άραγε ο δράστης; Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, όλοι όσοι εμπλέκονται στο γαϊτανάκι της σύντομης ζωής του είναι ύποπτοι.
Το έργο αυτό αναπλάθει τον κόσμο μέσα από τους χαρακτήρες του και ισορροπεί ανάμεσα στην έλλειψη και την υπερβολή, στο αναγκαίο και το αυτάρκες, στον έρωτα και τη μοναξιά. Με αναφορές στην Αρόη, στα Ψηλά Αλώνια, στην Ακτή Καλογριάς και στη Γέφυρα Ρίο Αντίρριο, οι ήρωες κινούνται στο αχαϊκό τοπίο και ένα ερώτημα μένει αναπάντητο: τι σκότωσε τελικά τον Γιώργο Μαράτο;
«Γιατί “θάρρος” είναι η ικανότητα να έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με αυτό που σε τρομάζει περισσότερο. Και να το κατακτάς. Μόνο έτσι έχει σημασία ότι κάποτε έζησες. Άλλωστε, νεκρός θα είσαι για πολύ καιρό».
Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις Εκδόσεις
(Σ. Μπλιούρα 2, Κοζάνη)
ή να το παραγγείλετε καλώντας στο: 24610 – 29475
ή να κάνετε ηλεκτρονική παραγγελία στο
Η Άντζελα Ζιούτη γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί στη Διαφήμιση, στην Εκπαίδευση και ως υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Έθνος». Εμφανίστηκε στα γράμματα με το έργο: «Ο Θεός κατοικεί σε ουρανοξύστη», Παρατηρητής 1999 (ποίηση). Ακολούθησαν: «Η Αρχιτεκτονική των σιωπηλών ημερών», Ελληνικά Γράμματα 2003 (ποίηση), «Ο ήλιος στο πάτωμα», Φερενίκη 2009 (μυθιστόρημα), «Ρίξε μαύρη πέτρα», Θεατρικό έργο 2015, «Ο άνθρωπος που μιλούσε με τα αγάλματα», Γαβριηλίδης 2017 (ποίηση). Συμμετέχει σε πολλά συλλογικά έργα, ενώ έχει αποσπάσει Βραβεία και Επαίνους για τον ποιητικό της λόγο. Τη γραφή της κατευθύνει η αναζήτηση του νοήματος του κόσμου, συνειδητοποιώντας ότι όλα είναι περαστικά και εφήμερα. Εκφράζει το συναίσθημα λιτά δίχως γλωσσικά στολίδια, όπου το ερωτικό στοιχείο συνυπάρχει με την ανθρώπινη πτώση και αποτυπώνει την ηθική κρίση ως απότοκο του ηθικού ελλείμματος. Μια αίσθηση κοινωνικής ανησυχίας διαπερνά ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς της. Μιλάει Γερμανικά και Αγγλικά και είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Επί σειρά ετών υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας της Εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων Βορείου Ελλάδος.