Δήλωση του Πάρι Κουκουλόπουλου, Βουλευτή Κοζάνης και Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής:
Στο 3,1% ανήλθε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, με τον εναρμονισμένο δείκτη να τρέχει με ρυθμό 3,7%.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) έτρεξε τον περασμένο μήνα με ετήσιο ρυθμό αύξησης 3,1% επιταχύνοντας από το 2,8% της μέτρησης Ιουνίου της ΕΛΣΤΑΤ (τον Μάιο στο 2,5% και 2% τον Απρίλιο).
Το κυβερνητικό αφήγημα του εισαγόμενου πληθωρισμού μοιάζει πλέον με κακόγουστο αστείο που κοστίζει πολύ ακριβά. Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ βγαίνουν αβίαστα κάποια συμπεράσματα. Η παράλογη αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα κατά 18.9% σε ένα χρόνο εξηγεί ένα μεγάλο μέρος των ανατιμήσεων. Στους τομείς όπως η στέγαση και η υγεία, όπου η επιρροή του ηλεκτρισμού είναι περιορισμένη ή/και ανύπαρκτη, η άνοδος των τιμών δείχνει το μέγεθος της κυβερνητικής αποτυχίας.
Επιστρέφοντας στον ηλεκτρισμό, αυτό που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο ούτε φυσικά εισαγόμενο. Η κυβερνητική εύνοια υπέρ του ολιγοπωλίου ενέργειας στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο στα τελευταία 50 χρόνια με πολύ βαρύ τίμημα για τη Χώρα. Ένας ΟΠΕΚΕΠΕ κάθε χρόνο το κόστος χωρίς ενδιάμεσους φραπέδες κ χασάπηδες. Εδώ το σχέδιο και η υλοποίησή του έχουν υπογραφή και σφραγίδα: “Καθεστώς Μητσοτάκη”.