Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
Kozani Media
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Επi των τυπων…
  • Nightlife
  • “La Femme…”
  • Ο κοσμος των MEDIA
  • Γράφουν…
  • Εκδηλώσεις
  • Κοινωνικά
  • “Carpe diem”
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • #giveaway
Kozani Media
No Result
View All Result
Home “La Femme…”

Γιατί δεν πρέπει να κρατάτε μια κατσαρόλα με φαγητό στο ψυγείο και ποιος είναι ο κίνδυνος

21/08/25 09:22
in “La Femme…”, Ο κοσμος των MEDIA, Προτεινόμενα
0
0
SHARES
407
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πολλά νοικοκυριά πέφτουν στην παγίδα να αφήσουν το φαγητό που μαγείρεψαν στην κατσαρόλα και στη συνέχεια να την βάλουν στο ψυγείο.

Ωστόσο, οι ειδικοί στην ασφάλεια των τροφίμων προειδοποιούν ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη βακτηρίων και να μειώσει τη διάρκεια ζωής των τροφίμων.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι όταν βάζουμε μια κατσαρόλα με φαγητό στο ψυγείο;

Σύμφωνα με τη μελέτη του Environmental Sciences Europe, ένας από τους κύριους κινδύνους είναι ότι οι κατσαρόλες, ειδικά οι μεταλλικές όπως το αλουμίνιο, μπορεί να αντιδράσουν με ορισμένα τρόφιμα, ειδικά όσα έχουν σάλτσα ντομάτας ή λεμόνι, να αλλοιώσουν τη γεύση τους και απελευθερώσουν μικρά σωματίδια που είναι ανθυγιεινά μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, σύμφωνα με έκθεση του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (PAHO), ο όγκος της κατσαρόλας επιβραδύνει την ομοιόμορφη ψύξη, διατηρώντας μέρη των τροφίμων σε μια «ζώνη κινδύνου» (μεταξύ 5°C και 60°C) όπου τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης, ειδικά εάν το τρόφιμο αποθηκευτεί για περισσότερο από δύο ημέρες.
Πώς να αποθηκεύσετε το φαγητό σας

Παρακάτω ακολουθούν μερικές γενικές συμβουλές για την ασφαλή αποθήκευση των τροφίμων, ειδικά όσων έχουν μαγειρευτεί:

Όταν τελειώσετε το φαγητό ή το μαγείρεμα, μεταφέρετε το φαγητό σε αεροστεγή γυάλινα ή πλαστικά δοχεία ασφαλή για τρόφιμα.
Χωρίστε τις μερίδες σε μικρά δοχεία για να κρυώσουν πιο γρήγορα.
Μην αφήνετε την κατσαρόλα σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες πριν την ψύξετε.
Βάλτε ετικέτες στα δοχεία με την ημερομηνία παρασκευής.
Τα ευπαθή τρόφιμα πρέπει πάντα να διατηρούνται σε ψύξη σε θερμοκρασία μεταξύ 0 και -8°C.
Τα περισσότερα ευπαθή τρόφιμα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες.
Τα φρέσκα ψάρια και ο κιμάς μπορούν να διατηρηθούν για περίπου δύο ημέρες.
Τα φρέσκα αυγά μπορούν να διατηρηθούν για δύο έως τρεις εβδομάδες.

iefimerida.gr

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Tags: Ελλάδα
Previous Post

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκάστρου Βοΐου σας προσκαλεί στο ετήσιο πανηγύρι του Ιωάννη Προδρόμου

Next Post

Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με θέμα “Ενεργειακές επενδύσεις και περιβάλλον”-Δείτε το βίντεο

Next Post

Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με θέμα "Ενεργειακές επενδύσεις και περιβάλλον"-Δείτε το βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

https://www.youtube.com/watch?v=wZ0fbu2fzwY
Kozani Media

Copyright © 2021 Kozanimedia.gr |
Design by AK&PARTNERS

  • Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές 2023
  • Προσωπικά Δεδομένα
  • Επικοινωνία

Follow Us

EASTER COLLECTION
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Επi των τυπων…
  • Nightlife
  • “La Femme…”
  • Ο κοσμος των MEDIA
  • Γράφουν…
  • Εκδηλώσεις
  • Κοινωνικά
  • “Carpe diem”
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • #giveaway

Copyright © 2021 Kozanimedia.gr |
Design by AK&PARTNERS

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφθείτε την Πολιτική απορρήτου και cookie.