Με ιδιαίτερη χαρά εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την ευκαιρία συμμετοχής στις δράσεις της τοπικής κοινωνίας της Κοζάνης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2025. Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κοζάνης (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο στην Άνω Κώμη) συμμετείχε στις 18 Σεπτεμβρίου 2025 στις κάτωθι δράσεις:
- «Ζώντας την πόλη όπως όλοι: Αιρετοί & Υπηρεσίες σε βιωματικό περίπατο»
- «Κοζάνη σε κίνηση: Διάλογος για βιώσιμη και ασφαλή μετακίνηση»
Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Κοζάνης είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες μετακίνησης στις πόλεις τους. Οι εμπειρίες αυτές ανέδειξαν τα εμπόδια που επηρεάζουν όχι μόνο την ποιότητα ζωής των ίδιων, αλλά και όλων των συμπολιτών τους. Συγκεκριμένα, επισκεφθήκαμε δημόσιους χώρους, υπηρεσίες και μνημεία της πόλης, ώστε να κατανοήσουμε τις προκλήσεις προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, οι ηλικιωμένοι, αλλά και οι γονείς με μικρά παιδιά σε καρότσι. Στη συνέχεια, ήρθαμε σε επαφή με ειδικούς, οι οποίοι μας πρότειναν τρόπους βελτίωσης και επίλυσης των προβλημάτων αυτών. Όλα τα παραπάνω τα παρουσιάσαμε σε μία εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης παρουσία δημάρχου, Διοικητή Τροχαίας Κοζάνης, μελών του δημοτικού συμβουλίου, εκπροσώπων δημοτικών υπηρεσιών και συλλόγων ΑμεΑ.
Με την εν λόγω πρωτοβουλία, έγινε ένα σημαντικό βήμα για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από το ζήτημα της προσβασιμότητας και την προώθηση μιας πόλης που χωράει όλους τους πολίτες της.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
http://gym-ee-kozan.koz.sch.gr/autosch/