Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έπειτα από απόφαση του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη που έγινε γνωστή το βράδυ της Πέμπτης (12/03/2026).
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη όπου αναφέρει τα ακόλουθα: Σας γνωρίζω, ότι ο Βουλευτής του Νομού Αρκαδίας, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από σήμερα δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
Αφορμή για να διαγράψει ο Νίκος Ανδρουλάκης τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο αποτέλεσε η συνέντευξη που παραχώρησε στο Open, όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλο πρόβλημα στις δημοσκοπήσεις και ασκούσε σκληρή κριτική, ζητώντας αλλαγές ώστε να πάει μπροστά το κόμμα.
Συγκεκριμένα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος περιέγραψε ως εξαιρετικά δύσκολη την προοπτική εκλογικής ανάκαμψης υπό τις παρούσες συνθήκες, επισημαίνοντας ότι η μεγάλη απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως συγκυριακό φαινόμενο.
Ο ίδιος σημείωσε πως, εφόσον το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι διαθέτει πρόγραμμα και στελέχη, οφείλει να απαντήσει πειστικά γιατί παραμένει τόσο μακριά από την κυβερνητική παράταξη στις μετρήσεις.
Ακόμη υπενθύμισε τη στάση που είχε τηρήσει στις εσωκομματικές εκλογές, όταν είχε ταχθεί κατά της επανεκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας σήμερα ότι η συζήτηση για την πορεία του κόμματος επιβεβαιώνει τις τότε επιφυλάξεις του.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:


























