Ασφάλειες αυτοκινήτων – Γιατί τόσο φθηνά

asfaleiesτου Βαγγέλη Παπαδόπουλου

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές ασφαλειών στα αυτοκίνητά μας.

Παρουσιάσαμε μέσω του γραφείου μας, τους τελευταίους μήνες προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτων τα οποία πράγματι συμφέρουν και ο τελικός καταναλωτής πλέον δεν πληρώνει υπέρογκα ποσά για ένα «απλό», συμβόλαιο ασφάλισης.

Με ποια κριτήρια όμως γίνεται η τιμολόγηση ενός ασφαλιστηρίου και τι πρέπει να προσέξει ο τελικός καταναλωτής.

Κατά το κοντινό παρελθόν οι πιο πολλές εταιρείες –κάποιες ακόμα και σήμερα- τιμολογούσαν μία ασφάλεια αυτοκινήτου μόνο για τη χρήση του αν ήταν δηλαδή επιβατικό ΙΧ, αγροτικό, μοτοσυκλέτα αλλά και για τα κυβικά του. Με λίγα λόγια ίδια ασφάλιστρα θα πλήρωνε ένας οδηγός 80 ετών με ένα αυτοκίνητο 30ετίας και ένας επαγγελματίας οδηγός ενός ολοκαίνουργιου οικογενειακού αυτοκινήτου.

Αυτό συνέβαινε γιατί οι ασφαλιστικές εταιρείες λόγω του ότι παραλάμβαναν τις προτάσεις ασφαλίσεων από τους συνεργάτες τους χειρόγραφες,  δεν είχαν τη δυνατότητα να τις κωδικοποιήσουν ώστε να δίνουν στον τελικό καταναλωτή-λήπτη της ασφάλισης την αντίστοιχη τιμή.

Σήμερα λοιπόν με την δημιουργία των νέων παραμετρικών τιμολογίων ο ασφαλιστής έχει πλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσει σε ειδικές ηλεκτρονικές φόρμες, στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν την ασφαλιστική εταιρεία να δώσει την τελική τιμή στον ασφαλιζόμενο σύμφωνα με τις πιθανότητες που έχει βάσει στατιστικών στοιχείων να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.

Τέτοια στοιχεία είναι εκτός των κυβικών, η ηλικία και το επάγγελμα του οδηγού, το έτος κατασκευής του αυτοκινήτου, τα κυβικά του, την μόνιμη κατοικία του ιδιοκτήτη, το έτος απόκτησης διπλώματος, η χρήση του αυτοκινήτου.

Ρωτήστε και ενημερωθείτε για τις νέες τιμές και μη φοβάστε όταν μία εταιρεία είναι οικονομική. Σκεφτείτε ότι μπορεί να είναι πρωτοπόρα.

Άλλωστε ο ασφαλιστής σας, αντικατοπτρίζει και την εικόνα μίας ασφαλιστικής εταιρείας.

 

Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ασφαλιστικός σύμβουλος

 

*Για ερωτήσεις σχετικά με όποιο θέμα αφορά ασφαλιστήρια συμβόλαια ή ζημιές στείλτε  τις απορίες σας με mail στο [email protected]gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *