Η Συνταγή της Ημέρας: Μπακαλιάρος με κρεμμύδια!

tasampakaliaroτης Αναστασίας Θεοχαροπούλου

Μεγάλη γιορτή την Δευτέρα, 25η μαρτίου και την τιμητική του έχει ο μπακαλιάρος. Τηγανητός με κουρκούτι ή αλευρωμένος δεν λείπει απο κανένα σπίτι, με τη συνοδεία σκορδαλιάς. Φέτος σας προτείνω μια διαφορετική εκδοχή, στο φούρνο. Οικονομική, γρήγορη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή.

Υλικά:

1-1 1/2 κιλού μπακαλιάρος παστός με κόκκαλο (κατά προτίμηση), κομμένος σε μερίδες και ξαλμυρισμένος
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο (προαιρετικό) ψιλοκομμένο
4-5 χοντροκομμένες σε ροδέλες μεγάλες πατάτες
2 λεμόνια
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Σε τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε ελαφρά πρώτα το ξερό κρεμμύδι και κατόπιν τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το πράσο.
2. Σε ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο, στρώνουμε τις χονδροκομμένες πατάτες, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολλά κενά. Έπειτα,στρώνουμε τα ξαλμυρισμένα κομμάτια του μπακαλιάρου και ένδιάμεσα, τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια μας με το ελαιόλαδο τους.
3. Κόβουμε ψιλές φετούλες το λεμόνι και τις τοποθετούμε πάνω από κάθε κομμάτι μπακαλιάρου, ώστε να μην φαίνεται το κρέας του.
4. Τέλος, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό.
5. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και το ψήνουμε περίπου μιάμιση ώρα στους 180 βαθμούς. Προς το τέλος του ψησίματος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα το φαγητό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.