Μιχάλης Παπαδόπουλος: Ερώτηση για μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των Αγροτών

papadopoulos Ερώτηση  προς  τον  Υπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης  & Πρόνοιας  κ. Βρούτση Ιωάννη με θέμα:

α) Μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των Αγροτών από το 65ο στο  62ο  έτος με 40 χρόνια ασφάλισης

β) Μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της Αγρότισσας στο 60ο έτος, υπέβαλε ο Βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,                               ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Την ερώτηση συνυπογράφουν και άλλοι βουλευτές.

 

Κύριε Υπουργέ,

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε μέσα στην Βουλή την μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των Αγροτών από το 65ο έτος στο 62ο, με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ.

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού χαροποίηση τους αγρότες μας, γιατί αίρεται η αδικία απέναντί τους.

Οι αγρότες μας που παλεύουν με την γη, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε βαριές και ανθυγιεινές (ράντισμα, λιπάνσεις κλπ) δικαιώνονται από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού.

 

Κύριε Υπουργέ,

Η Αγρότισσα όμως είναι σήμερα η μόνη εργαζόμενη γυναίκα η οποία συνταξιοδοτείται στο 62ο  έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και στο 67ο έτος, εάν δεν έχει 40 χρόνια ασφάλισης.

Πρέπει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας, να μειωθεί από το 62ο έτος της ηλικίας της στο 60ο έτος με 37 τουλάχιστον χρόνια ασφάλισης.

 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

 

α) Τι προτίθεσθε να πράξετε και πότε, σχετικά με την υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού, για μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών από το 65ο έτος της ηλικίας τους στο 62ο έτος;

 

β) Τι προτίθεσθε να πράξετε, σχετικά με την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας στο 60ο έτος της ηλικίας της με 37 χρόνια ασφάλισης;

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *