Αποκάλυψη του Kozanimedia: Από τις 10 Μαϊου η ΔΕΥΑΚ έστειλε στην Περιφέρεια τα νέα στοιχεία για το νερό του Ρυακίου-Γιατί ο περιφερειάρχης δεν αίρει την απόφαση απαγόρευσης;

νεροΝέα δεδομένα στο μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τον εντοπισμό υπερβάσεων χρωμίου στο νερό οικισμών του πρώην Δήμου Ελλησπόντου δημιουργεί η σημερινή αποκάλυψη του Kozanimedia.

Σύμφωνα με έγγραφο της ΔΕΥΑΚ, με ημερομηνία 10 Μαϊου, το οποίο έχει ως αποδέκτες τόσο τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όσο και τη Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Κοζάνης, αποκαλύπτεται ότι από τότε έχει ήδη ενημερωθεί εγγράφως η Περιφέρεια για τα νέα στοιχεία των μετρήσεων του νερού στο Ρυάκιο, τα οποία δείχνουν πως το χρώμιο βρίσκεται εντός των επιτρεπτών ορίων και, συνεπώς, θα πρέπει να αρθεί η απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Δακή για τη συγκεκριμένη περιοχή!

νερο2Όπως αναφέρεται σχετικά, “επειδή ως αρμόδιοι φορείς συγκεντρώνετε όλα τα στοιχεία παρακολούθησης του νερού πόσιμης κατανάλωσης…..παρακαλούμε όπως αξιολογήσετε εκ νέου όλα τα στοιχεία που έχετε στη διάθεσή σας και να προτείνετε μέτρα διαχείρισης υδρευτικών συστημάτων των εν λόγω Τοπικών Διαμερισμάτων”!

Εύλογα, λοιπόν, δημιουργείται η απορία για το λόγο που ακόμη ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής δεν έχει αποφασίσει την άρση απαγόρευσης για το Ρυάκιο, εφόσον οι νέες μετρήσεις της ΔΕΥΑΚ δείχνουν πως το νερό που φτάνει στις βρύσες των κατοίκων δεν έχει ποσότητα χρωμίου πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Ο ίδιος ο Γιώργος Δακής, μιλώντας στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Τετάρτης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Kozanimedia, υποστήριξε πως “εφόσον η ΔΕΥΑΚ θέλει μια παρέκλιση από τα κείμενα δεδομένα περιμένουμε ένα συγκεκριμένο αίτημα που να μας λέει πως υπάρχουν αυτά τα δεδομένα,εμπλουτισμός δικτύου από άλλες πηγές και πως η μέτρηση σε επίπεδο βρύσης είναι ικανοποιητική. Μέχρι στιγμής τέτοιο αίτημα δεν έχει υπάρξει, άρα δεν μπρούμε να άρουμε την απαγόρευση”!

νεροΕφόσον, όμως, όπως αποδεικνύεται από το έγγραφο που παορυσιάζει σήμερα το Kozanimedia, η ΔΕΥΑΚ έχει από τις 10 Μαϊου στείλει τα νέα αυτά στοιχεία στην Περιφέρεια, τότε γιατί ο κ. Δακής ζητά νέο έγγραφο, αφήνοντας ένα χωριό με απαγόρευση νερού;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *