Κλείσιμο ΕΡΤ εντός της ημέρας και απόλυση όλων των εργαζόμενων

ertΕπί του παρόντος, η ΕΡΤ απασχολεί ως προσωπικό περίπου 2.900 άτομα. Στόχος είναι η ίδρυση μίας νέα εταιρείας με προσωπικό 1.000 ατόμων.

Προς το κλείσιμο της ΕΡΤ, εντός της Τρίτης, και την άμεση απόλυση όλων των εργαζόμενων κινείται η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.Στόχος είναι η ίδρυση μία νέας εταιρείας, η οποία θα απασχολεί περίπου 1.000 υπαλλήλους. Στην νέα επιχείρηση θα έχουν δικαίωμα να προσληφθούν και οι νυν εργαζόμενοι, ενώ ειδική μέριμνα αναμένεται να ληφθεί για τους έχοντες ειδικές γνώσεις, ειδικά στο τεχνικό τμήμα.

Επί του παρόντος, η ΕΡΤ απασχολεί ως προσωπικό περίπου 2.900 άτομα, εκ των οποίων οι 2.700 είναι εργαζόμενοι με συμβάσεις απεριορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απολυμένοι θα λάβουν κανονικές αποζημιώσεις, κι όχι τις μειωμένες που προβλέπονται από το νέο Μνημόνιο. Ανάμεσα στα κριτήρια που θα συνυπολογιστούν θα είναι και η παλαιότητα του εκάστοτε εργαζόμενου.

Οι αποζημιώσεις που θα καταβληθούν υπολογίζονται στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

2 comments for “Κλείσιμο ΕΡΤ εντός της ημέρας και απόλυση όλων των εργαζόμενων

  1. αυτα ειναι.
    μετα την -εδω και τεσσερα χρονια- αναβολη φορολογησης των τηλεοπτικων διαφημησεων (απο την ατεγκτη κατα τα αλλα τροικα)
    μετα την παραταση λειτουργιας με προσωρινες αδειες

    ηρθε η ωρα για το μεγαλο δωρο στους μπομπολαιους, αλαφουζους, ψυχαρηδες.

    αναμενουμε τα αρθρα μπαμπη, πασχου, κωνστα κλπ για την διεφθαρμενη και κοστοβορα ερτ (η οποια τα τε΄λευται δυο χρονια ειναι και κερδοφορα) εν αντιθεσει με τα αντικειμενικα και αξιοκρατικα ιδιωτικα μμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *