Τελεσίγραφο κυβερνητικών εταίρων σε Σαμαρά: Ανοίξτε την ΕΡΤ και τότε συζητάμε

samaras-venizelos-kouvelisΟι παρενέργειες από το κλείσιμο της ΕΡΤ στον κυβερνητικό συνασπισμό είναι πολλές και οδηγούν σε κρίση στην συγκυβέρνηση.

Η απόφαση Σαμαρά να κλείσει η ΕΡΤ και αν απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοί της, οδηγεί σε αδιέξοδο τις σχέσεις μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταθέτουν από κοινού πρόταση νόμου για άρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Στις 3 θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνει τελεσίγραφο στο Μαξίμου με το οποίο λέει: “Ανοίξτε ξανά την τηλεόραση και τότε να συζητήσουμε το σχέδιο νόμου για τη νεα ΕΡΤ”.

Βενιζέλος και Κουβέλης διαφωνούν ριζικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Δεν θέσαμε ούτε θέτουμε ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας. Υπάρχει άραγε κάποιος που το θέτει;», τίθεται το ερώτημα σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ.

Στο εσωτερικό και των 2 κομμάτων οι αντιδράσεις είναι ακόμα πιο έντονες από εκείνες των αρχηγών τους.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε από τον κ. Σαμαρά αν δεν μπορεί να λειτουργήσει ως πρωθυπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης να παραδώσει την εντολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Θεόδωρος Μαργαρίτης, χαρακτήρισε το λουκέτο ως έναν ακόμη τραυματισμό στη συνοχή της κυβέρνησης, που προστίθεται στον προηγούμενο με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αλλά και στην περίπτωση του κόμματος και στις ρυθμίσεις για τα εργασιακά.

“Ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη”, τόνισε ο κ. Μαργαρίτης.

Όταν ρωτήθηκε αν η Αγίου Κωνσταντίνου προτίθεται να άρει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση απάντησε: “Η ΔΗΜΑΡ με συντεταγμένες διαδικασίες θα καθορίσει αν, πότε και πως θα καθορίσει τη στάση της στην κυβέρνηση”.

http://www.newsit.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *