Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κοζάνης για τον ξαφνικό «θάνατο» της ΕΡΤ

neolaia_pasok Η Νομαρχιακή Επιτροπή Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κοζάνης καταδικάζει απερίφραστα τα χθεσινά γεγονότα σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ καθώς και ό,τι ακολούθησε έξω από τα κεντρικά γραφεία του σταθμού.  Η ΕΡΤ αποτελεί δημόσιο αγαθό και αναπόσπαστο κομμάτι της δημοσιογραφίας από την μεταπολίτευση και μετά, όπου και ιδρύθηκε (ως νομικό πρόσωπο).

 

Καταδικάζουμε την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει σε βίαιο και ακραίο κλείσιμο του σταθμού, χωρίς την έγκριση των υπόλοιπων πολιτικών εταίρων. Να υπενθυμίσουμε στο κ. Σαμαρά ότι ηγείται μιας τρικομματικής κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που μοναδικό στόχο είχε την εθνική ενότητα και πολιτική σταθερότητα, αξίες οι οποίες την προκειμένη στιγμή χρειάζεται ο ελληνικός λαός περισσότερο από ποτέ. Όμως ο κ. Σαμαράς υπό την πίεση της Τρόικα προχώρησε στην φίμωση της ελεύθερης και δημόσιας ενημέρωσης, ενώ παράλληλα χιλιάδες οικογένειες μένουν χωρίς εργασία.

 

Καλούμε την κυβέρνηση Σαμαρά να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζομένους για τον εξορθολογισμό και την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, αφού πρώτα αποσύρει άμεσα την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που έχει ήδη καταθέσει. Επίσης, καλούμε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να δώσει ουσιαστικές προτάσεις και λύσεις.

 

 

Γραφείο Τύπου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *