Kozanimedia: Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου-Τα ονόματα για τη λίστα της ΝΔ στο Νομό Κοζάνης-Φαβορί και…αουτσάιντερ!

Του Παναγιώτη Πλιάτσιου

Μεγάλη αναμένεται να είναι η ανανέωση της λίστας των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κοζάνης, την ώρα που, ουσιαστικά, έχει ξεκινήσει και η προεκλογική περίοδος με ορίζοντα την εκλογική αναμέτρηση, πιθανότατα στις 19 Φεβρουαρίου! Θεωρείται βέβαιο, φυσικά, πως Γιώργος Κασαπίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος θα είναι εκ νέου υποψήφιοι και από εκεί και πέρα το τοπίο είναι…εξαιρετικά θολό!

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός Νίκος Τσιαρτσιώνης συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Πολύ πιο πιθανή, αντίθετα, είναι η υποψηφιότητα της φιλολόγου, πρώην αντινομάρχη και τέταρτης στις εκλογές του 2009 Έλσας Φωτιάδου, με την ίδια να διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι όποιες κινήσεις της θα επιβεβαιώσουν ή όχι την πιθανότητα αυτή, καθώς η ίδια διαμένει στην Αθήνα, όπου και ο μέλλων σύζυγός της.

Από εκεί και πέρα, δεν θα είναι υποψήφια, όπως δήλωσε πριν από λίγες ημέρες και η ίδια,  Άννα Νανοπούλου, ενώ επίσης δύσκολα εξαιρετικά απίθανο είναι το ενδεχόμενο να ξαναδούμε στη λίστα και τους Δημήτρη Λαμπρόπουλο και Φώτη Κεχαγιά.

Όνομα που θεωρείται, πλέον,  ως “βέβαιο” είναι εκείνο του Κοζανίτη Διαμαντή Βαχτσιαβάνου, ο οποίος  είναι αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της Νέας Δημοκρατίας και ήταν “μέσα” σε σχετικό δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”.Ο ίδιος τους τελευταίους μήνες έχει πυκνώσει τις επαφές του με στελέχη από το χώρο της ΝΔ, ενώ έχει βρεθεί κάποιες φορές και στην περιοχή μας, καθώς διαμένει μόνιμα στην Αθήνα Να σημειωθεί πως ο, οικονομολόγος,  κ. Βαχτσιαβάνος διατηρεί σχέσεις και με την περιοχή του Βοϊου.

Στις νέες, πλέον, υποψηφιότητες,  πλέον ακούγεται και το όνομα του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ και πρώτου σε ψήφους δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Γιώργου Τοπαλίδη. Ο ίδιος διαρρέει σε γνωστούς και φίλους πως είναι έτοιμος για να κατέλθει ως υποψήφιος και ποντάρει αρκετά, αν και μη Κοζανίτης, στην…αναζήτηση υποψηφίου της ΝΔ που να έχει ερίσματα στην πόλη και στο Δήμο Κοζάνης.

Εξαιρετικά “θολό” είναι το τοπίο από εκεί και πέρα. Το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και Δημοτικά Συμβούλια των τεσσάρων Δήμων θα μπορούσαν να “δώσουν” υποψήφιους στη λίστα των βουλευτικών εκλογών. Όπως, για παράδειγμα, τον πρώην αντινομάρχη Λάζαρο Γκερεχτέ, τον (εξ Εορδαίας) Αντώνη Νίκου (δεύτερος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος και πιθανός υποψήφιος εάν δεν είναι η Έλσα Φωτιάδου, γιατί…τριτος στην Εορδαία, μετά και τον Μιχάλη Παπαδόπουλο δεν χωρά), τον Βασίλη Πάτρα και την Κική Αποστολίδου. Ενδεχομένως να “παίξει” και το όνομα του Χρήστου Ζευκλή.

Επίσης, τις τελευταίες εβδομάδες έχει ακουστεί και το όνομα της Βασιλικής Ρεπανά, η οποία πήγε εξαιρετικά στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και είναι πρώτη αναπληρωματική στο ψηφοδέλτιο της Άννας Νανοπούλου. Η ίδια, μιλώντας πρόσφατα στο Kozanimedia, τόνισε πως δεν την ενδιαφέρει στην παρούσα φάση ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κάτι που, όμως, ίσως να αλλάξει λόγω και των συνθηκών.Άλλωστε, η Βίκυ Ρεπανά καλύπτει και το…κριτήριο της καταγωγής από την Κοζάνη, κάτι που “καίει” την τοπική ΝΟΔΕ.

Το ίδιο, ενδεχομένως, να ισχύσει και για τον γιατρό Τάσο Φούντογλου, επίσης νεαρού σε ηλικία, ο οποίος (όπως και η κυρία Ρεπανά) έχει προταθεί από τη ΝΟΔΕ Κοζάνης σε μια πρώτη…διερευνητική επαφή με τη Συγγρου. Ο ίδιος, λοιπόν, μιλώντας πριν μερικές εβδομάδες στο Kozanimedia, ανέφερε πως δεν ενδιαφέρεται στην παρούσα φάση, αλλά ας μην ξεχνάμε πως στην πολιτική το timing έχει πάντα τη δική του σημασία. Ο κ. Φούντογλου, επίσης, θα κάλυπτε και γεωγραφικά την περιοχή των Σερβίων για τη ΝΔ.

Από τα Σέρβια είναι, όμως και ο Φώτης Ζυγούρης, ο οποίος έχει διατέλεσει αντιδήμαρχος στον πρώην “Καποδιστριακό” Δήμο. Το 2007 είχε καταθέσει, μάλιστα, σχετική αίτηση για υποψήφιος βουλευτής και σήμερα ο ίδιος δεν αποκλείει μια ανάλογη πιθανότητα.

Από εκεί και πέρα, έχουν επίσης ακουστεί, με πολύ λιγότερες, όμως, πιθανότητες, τα ονόματα της Ευλαμπίας Πρώιου, από το Βόιο, αλλά και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού Μενέλαου Μακρυγιάννη, .

Ιδανική περίπτωση για τη ΝΔ θα αποτελούσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, ο οποίος καλύπτει όλα τα κριτήρια που θέτει το κόμμα και η ΝΟΔΕ. Όμως ο ίδιος δε δείχνει διατεθειμένος να επιχειρήσει τώρα να κεφαλαιοποιήσει τη μεγάλη επιρροή του στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, στο Νομό Κοζάνης, αλλά λογικά θα παρεμείνει στην Περιφέρεια.

Ανάλογο σκηνικό και για τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία, ως προεδρος και της ΠΕΔ, βλέπει τις μετοχές της να εξακολουθούν να κινοούνται σε…υψηλά επίπεδα, αλλά το πιθανότερο είναι να συνεχίσει στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η προεκλογική περίοδος…μόλις άρχισε και οι εκπλήξεις ίσως είναι αρκετές!

7 comments for “Kozanimedia: Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου-Τα ονόματα για τη λίστα της ΝΔ στο Νομό Κοζάνης-Φαβορί και…αουτσάιντερ!

 1. 15 Ιουνίου 2011 at 12:19

  Λες ρα τσογλανε; Δεν ειναι κακη ιδεα…

 2. Ανορθογραφος
  15 Ιουνίου 2011 at 18:00

  Καλα και τον πρωην Γρεβενων μετα απο τοσο γλειψιμο τον αφησαται στην απεξω; Δεν ειμαστε καλα μου φαινεται. Και την Αννουλα -εγω θα ριξω τον Παρη και αυτην απεξω;

 3. Ανορθογραφος
  15 Ιουνίου 2011 at 21:00

  Εχεις δικιο ξεχασα οτι ο πρωην ειναι Γρεβενα . Η Αννα Αθηνα και ποιος θα ειναι στο δημοτικο συμβουλιο

 4. Αθηνά Ρ.
  16 Ιουνίου 2011 at 19:46

  Το “γαλάζιο τοπίο” είναι ξεκάθαρο: Οι δύο πρώτοι είναι γνωστοί:(Κασαπίδης-Παπαδόπουλος).
  Οι υπόλοιποι, “παίζουν”…. playmobil και μπιρίμπα …….
  Berberry΄s , εξτένσιονς και θυγάτηρ -Θεανώ… φωτίζουν ποιητικά το όλο τοπίο!!!!!

 5. ΧΑΡΗΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ
  17 Ιουνίου 2011 at 01:07

  ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΙ ΣΤΑΥΡΩΜΑ

 6. ΣΙΦΙΣ ΣΑΒΒΑΣ
  8 Νοεμβρίου 2011 at 01:28

  ΕΕΕΕΕ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΨΙΦΟΙΟΥΣ ΡΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ
  ΟΧΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΟΜΕΝΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗ

  Υ.Γ ΝΑ ΦΥΓΗ ΟΙ ΣΑΒΟΥΡΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΕΑ ΠΑΡΤΙΔΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.