Οι μουσουλμάνοι δεύτερης γενιάς

tzekis22-300x264Του Κων/νου Τζέκη

Το έχουμε ξαναγράψει, αλλά, οι δύο επιθέσεις στο Παρίσι και οι φόβοι εξάπλωσης της βίας από Μουσουλμάνους στην Ευρώπη, μας το ξαναθύμισαν.

Αλλά για να κατανοήσουμε το πρόβλημα, που σήμερα φαίνεται άλυτο, θα πρέπει να ανατρέξουμε στο παρελθόν και μάλιστα στο πολύ κοντινό παρελθόν, ίσως και πριν δέκα με δεκαπέντε το πολύ χρόνια. Εκεί θα βρούμε την αιτία των σημερινών ακραίων και εγκληματικών συμπεριφορών ορισμένων πολιτών, που πρεσβεύουν άλλο θρήσκευμα.

Πριν από όλα, θα πρέπει να σκεφθούμε, ότι, οι άνθρωποι αυτοί, που κατά καιρούς αιματοκυλούν την Ευρώπη και την Αμερική, είναι πολίτες αυτών των χωρών δεύτερης γενιάς. Δηλαδή οι γονείς  τους κατέστησαν πρόσφυγες αυτών των χωρών ή καταγόταν από χώρα, που ήταν κάποτε αποικία και απέκτησαν πολιτικά δικαιώματα στις Ευρωπαϊκές χώρες, που σήμερα   δέχονται επιθέσεις τρομοκρατικές, από τα παιδιά τους.

Επίσης θα πρέπει να μας απασχολήσει η αιτία αυτού του μίσους, που αποδίδεται στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό, αλλά μάλλον είναι βαθύτερη. Ίσως πρέπει να μας απασχολήσει όλους στην Ευρώπη η συμπεριφορά προς αυτούς τους ανθρώπους, που βρέθηκαν στην ανάγκη να μεταναστεύσουν και να ζητήσουν δουλειά στην πολιτισμένη Ευρώπη.

Η Γαλλία, η Αμερική, η Ισπανία αλλά και η χώρα μας πρόσφατα ανέπτυξαν κινήματα καταδίωξης αυτών των διαφορετικών στο χρώμα, στον πολιτισμό και στην αμφίεση ανθρώπων με αποτέλεσμα να αισθανθούν ανασφάλεια και καταπίεση, καρπός δε αυτών των συμπεριφορών είναι οι σημερινοί μακελλάρηδες.

Δεν είναι απορίας άξιο πως κράτη, που επέδειξαν ανοχή και κατανόηση αυτής της διαφορετικότητας, δεν είχαν ποτέ τους τέτοια εκδικητική μανία. Έτσι οι βόρειες χώρες της Ευρώπης, ο Καναδάς αλλά και άλλες, που υποδέχθηκαν με σεβασμό τους μετανάστες και προσπάθησαν να θεραπεύσουν τις πληγές τους, σήμερα δεν κινδυνεύουν από τις απειλές των μουσουλμάνων.

Από την άλλη φαίνεται ότι η λύση του Παλαιστινιακού θα έκτιζε μια ισχυρή γέφυρα συνεννόησης των δύο θρησκειών.

Όμως τα συμφέροντα είναι ανίκητα όπως και η βλακεία. Και  οι δύο αιτίες αδιαφορούν για τις επιπτώσεις. Έτσι σπρώχνουν την κοινή γνώμη σε άλλα συμπεράσματα και αδιαφορούν για τις εκατόμβες των νεκρών συνανθρώπων μας. Απλά ξεπλένουν την ντροπή τους με κροκοδείλια δάκρια συμπάθειας και ικανοποιούν τους επιζώντες με υποσχέσεις εκδίκησης. Και πάλι από την αρχή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *