To Κοzanimedia αποκαλύπτει: Έγγραφο της CIA εμπλέκει τον ευεργέτη της Κοζάνης Κωνσταντίνο Γκέρτσο στην υπόθεση του γερμανού εγκληματία πολέμου Μέρτεν-Υποστηρίζει πως του έδινε χρήματα για να μη μιλήσει για την εμπλοκή του Κωνσταντίνου Καραμανλή!- Καταλογίζει “σημεία και τέρατα” στον Κοζανίτη ευεργέτη τη περίοδο της κατοχής- Τον χαρακτηρίζει ως “μαυραγορίτη”-Τι λέει για τον Μποδοσάκη!

6Ένα άκρως ενδιαφέρον και περίεργο, σε κάθε περίπτωση, έγγραφο που υπάρχει, πλέον, στην ιστοσελίδα της CIA, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Kozanimedia.

Σύμφωνα με αυτό (ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 1961), ο μεγάλος ευεργέτης της Κοζάνης Κωνσταντίνος Γκέρτσος, ο οποίος έχτισε το Γκέρτσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα και εχει δωσει το όνομά του στη γνωστή, μεγάλη οδό της πόλης, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής απέκτησε μεγάλη περιουσία λόγω των στενών σχέσεων με τους κατακτητές, ενώ, ούτε λίγο-ούτε πολύ, χαρακτηρίζεται ως μαυραγορίτης!

Το ίδιο έγγραφο υποστηρίζει πως ο ίδιος έστελνε ακόμη και αγροτική παραγωγή στη Γερμανία του Χίτλερ, ενώ κατόρθωσε να φύγει στην Ελβετία, όταν διαπίστωσε πως οι δυνάμεις του Άξονα έχαναν τον πόλεμο.

Η περιουσία του Γκέρτσου, με την απελευθέρωση, κατασχέθηκε, αλλά λόγω του Εμφυλίου και άλλων καταστάσεων οι δίκες του καθυστερούσαν, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, μέχρι που ο ίδιος κατάφερε να…επανακάμψει δριμύτερος, με τη βοήθεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή!

1

 

Σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο έγγραφο της CIA, ο Κωνσταντίνος Γκέρτσος φέρεται να χρηματοδοτούσε τον γνωστό εγκληματία πολέμου Μαξ Μέρτεν, ο οποίος υπέγραψε τη μεταφορά των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης στο κολαστήριο του Άουσβιτςς, προκειμένου εκείνος να μην αποκαλύψει την εμπλοκή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην όλη υπόθεση, ζήτημα που από χθες, Πέμπτη, ηρθε στην επικαιρότητα, μετά από άλλο έγγραφο της CIA που κάνει το γύρο της χώρας και του διαδικτύου!

 

2

Σύμφωνα με το συντάκτη του επίμαχου εγγράφου, “Ο Γκέρτσος, σε κάθε περίπτωση, δεν έχει ίχνος πατριωτισμού για τη χώρα του, είναι ανέντιμος και από πολλές πλευρές ένας επικίνδυνος άνθρωπος με διεφθαρμένη συνείδηση”!

 

3

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, υπάρχει αναφορά και στον Μποδοσάκη Αθανασιάδη, αλλά και στον τρόπο απόκτησης των λιγνιτών της Πτολεμαϊδας, αρχικά από τον Γκέρτσο.

 

Ολόκληρο το άκρως ενδιαφέρον έγγραφο της CIA μπορείτε να δείτε εδώ:

MERTEN, MAX_0048

 

Παναγιώτης Πλιάτσιος

 

5 comments for “To Κοzanimedia αποκαλύπτει: Έγγραφο της CIA εμπλέκει τον ευεργέτη της Κοζάνης Κωνσταντίνο Γκέρτσο στην υπόθεση του γερμανού εγκληματία πολέμου Μέρτεν-Υποστηρίζει πως του έδινε χρήματα για να μη μιλήσει για την εμπλοκή του Κωνσταντίνου Καραμανλή!- Καταλογίζει “σημεία και τέρατα” στον Κοζανίτη ευεργέτη τη περίοδο της κατοχής- Τον χαρακτηρίζει ως “μαυραγορίτη”-Τι λέει για τον Μποδοσάκη!

 1. Κύριε Παναγιώτη,

  δεν υπονοω κάτι για κάποιον αλλά πολλές περιπτώσεις στα δικαστήρια των δωσιλόγων είχαν ομιχλώδη κατάληξη ψαξτε και βρείτε. Εντάξει έπρεπε να γίνει το ανάχωμα στον κομμουνισμό αλλά μετά τη λήξη του εμφυλίου ολα πέρασαν στη λήθη.
  Άραγε τι έγινε με την ισραηλιτική κοινότητα στα Σέρβια ( υπήρχε αν δε κάνω λαθος)? Τι απέγιναν οι περιουσίες των εβραίων της Θεσσαλόνικης πλην αυτών που κατάφερε να πάρει πίσω ή ισραηλιτική κοίνοτητα Θεσσαλονίκης? Άραγε ποια ή τύχη των μεσσεγγυουχων?
  Τώρα τι συζητάμε για μια εποχή όπου ο ίδιος ο αρχιραβίνος συνεπραξε, είτε από αφέλεια είτε από δόλο

  Γιατί να τα αναμοχλευουμε?

 2. Δυστυχως στην Ελλαδα ιστορικα, πολλοί λίγοι ειναι αυτοί που απέκτησαν περιουσία με κόπο και ιδρώτα.

  Το ασχημο ειναι οτι οι απογονοι ολων αυτων διαδραματισαν και διαδραματιζουν πρωταγωνιστικο ρολο στην πολιτικη ζωη του τοπου μας.

  Δεν περασε πολύς καιρός που ειχε αποκλαυφθει οτι και η οικογένεια Παπακωνσταντινου στην Κοζανη ειχε κληρονομησει απο τους Γερμανους το πρωτο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κοζανη…

  http://aera2012.blogspot.gr/2014/05/blog-post_2.html

  http://www.ksm.gr/%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%83%CF%84/

 3. Δεν θα ήθελα να ζήσω περισσότερο για να μην ακούσω και άλλα!!!!!!!

  Σύμφωνα με το συντάκτη του επίμαχου εγγράφου, «Ο Γκέρτσος, σε κάθε περίπτωση, δεν έχει ίχνος πατριωτισμού για τη χώρα του, είναι ανέντιμος και από πολλές πλευρές ένας επικίνδυνος άνθρωπος με διεφθαρμένη συνείδηση»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *