Ξεπέρασε κάθε όριο η Ένωση Προστασίας-Υπεράσπισης Ζώων Δυτικής Μακεδονίας «ΕΠΥΖΩ» για τα δυο ροτβάιλερ που σκότωσαν το 5χρονο αγοράκι: “Τα σκυλιά δέχθηκαν όχληση από ξένο πρόσωπο και ως σκυλιά φύλακες αναγκάσθηκαν να αμυνθούν του χώρου τον οποίο γνώριζαν ότι ήταν υποχρεωμένα να προστατεύουν”!

ρrotbailer“Για τα δύο που θεωρήθηκαν υπεύθυνα χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μαρτυρίες, θα πρέπει επιτέλους να λεχθεί δημόσια η αλήθεια ότι τα σκυλιά δέχθηκαν όχληση από ξένο πρόσωπο και ως σκυλιά φύλακες αναγκάσθηκαν να αμυνθούν του χώρου τον οποίο γνώριζαν ότι ήταν υποχρεωμένα να προστατεύουν”.

 

Τα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ αλλων, η ανακοίνωση από την Ένωση Προστασίας-Υπεράσπισης Ζώων Δυτικής Μακεδονίας «ΕΠΥΖΩ», μιλώντας για τα δυο μεγαλόσωμα, αρσενικά ροτβάιλερ, που ανήμερα του Πάσχα σκότωσαν με τραγικό τρόπο το 5χρονο αγοράκι.

Χωρίς άλλα σχόλια…

Ο Πανόπτης

7 comments for “Ξεπέρασε κάθε όριο η Ένωση Προστασίας-Υπεράσπισης Ζώων Δυτικής Μακεδονίας «ΕΠΥΖΩ» για τα δυο ροτβάιλερ που σκότωσαν το 5χρονο αγοράκι: “Τα σκυλιά δέχθηκαν όχληση από ξένο πρόσωπο και ως σκυλιά φύλακες αναγκάσθηκαν να αμυνθούν του χώρου τον οποίο γνώριζαν ότι ήταν υποχρεωμένα να προστατεύουν”!

 1. Γιαννάκος
  20 Ιουλίου 2016 at 19:44

  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΥΖΩ ? ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ?

 2. Mikael
  20 Ιουλίου 2016 at 20:16

  Φρενοβλαβείς,συμπλεγματικοί, δογματικοί & φασισταράδες είναι οι άνθρωποι, μην σας εκπλήσσει τίποτα πλέον!!!!

 3. ΩΚ
  20 Ιουλίου 2016 at 21:31

  Οι “ανθρωποι” αυτοι ειναι ντροπη για καθε μορφη ζωης στον πλανητη!!
  Κομπλεξικοι φασιστοφιλοζωοι, δεν τους νοιαζει τιποτα αλλο!!
  Βριζουν κοροιδευουν οιποιον δεν μιλαει οπως αρεσει σε αυτους!!
  Εχουν θεματα κ χριζουν ιατρικης βοηθειας!!!
  Κ γραφουν τωρα κ την ηλιθιοτητα τους αυτη!!!

 4. Ζήσης Βρίκος
  21 Ιουλίου 2016 at 01:00

  Δεν είχα -και δεν έχω- καμία απολύτως πρόθεση να παρέμβω ή να εκφέρω την παραμικρή άποψη τόσο επί του θέματος της θανάτωσης των ροντβαιλερ όσο και αυτής της ίδιας της επιστολής σας, το περιεχόμενο της οποίας παρακολούθησα αρχικώς ως σχόλιο (ανώνυμα) προ ολίγων ημερών και εν συνεχεία ως επιστολή της ΕΠΥΖΩ η οποία όμως και πάλι είναι ανώνυμη (και εδώ θα παρακαλέσω τον παρόντα ιστότοπο, εφόσον μεταφέρει μια ανακοίνωση, να μας καταστήσει γνωστά τα ονόματα των προσώπων που αποτελούν την ένωση) δεδομένου ότι δεν γνωρίζω και ούτε αναφέρεται κάποιο φυσικό πρόσωπο ως συντάκτης ή υπογράφων αυτό.

  Αφορμή –και μόνο- της δικής μου διαδικτυακής παρέμβασης (εύχομαι να αρκεί αυτή), με την επαγγελματική μου ιδιότητα και επώνυμα, είναι η εξής αναφορά σας:

  “Για τα δύο που θεωρήθηκαν υπεύθυνα χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μαρτυρίες, θα πρέπει επιτέλους να λεχθεί δημόσια η αλήθεια ότι τα σκυλιά δέχθηκαν όχληση από ξένο πρόσωπο και ως σκυλιά φύλακες αναγκάσθηκαν να αμυνθούν του χώρου τον οποίο γνώριζαν ότι ήταν υποχρεωμένα να προστατεύουν”.

  Είναι τουλάχιστον περίεργη (για να το πω κομψά) η ανωτέρω αναφορά σας δεδομένου ότι στην ουσία μπαίνετε σε χωράφια που καταρχήν ΔΕΝ σας αφορούν και σε κάθε περίπτωση η γνώση σας (εάν υποθέσουμε ότι έχετε πραγματική γνώση επί της υποθέσεως, γιατί εάν δεν έχετε, το πράγμα πάει αλλού) δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε νομικά ούτε καν δεοντολογικά. Από πού γνωρίζετε, πώς το γνωρίζετε και γιατί “επιτέλους να λεχθεί δημόσια η αλήθεια” από εσάς. ΠΟΙΟΙ είστε, όμως, και πως γνωρίζετε τι έγινε;
  Και τελικώς:
  ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΤΕ, όπως αποδεικνύεται, ΤΟΣΟ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ;;
  Τι σχέση έχει η άνω αχαρακτήριστη αναφορά σας με την φιλοζωία σας και τον αγώνα σας; Πώς και γιατί εμπλέκεται ο Στάθης με την διαμάχη σας (σωστή ή λάθος- αδιάφορο) με τον Δήμο Κοζάνης, η οποία αφορά στην διαχείριση αδεσπότων, την στιγμή μάλιστα που τα ρόντβαιλερ ήταν δεσποζόμενα;

  Σε κάθε περίπτωση, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ, θα έπρεπε να είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ.
  Οχι γιατί αναφέρεσθε σε μια δικογραφία, την γνώση επί της ουσίας της οποίας δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση να έχετε, αφού δεν εμφανίζεσθε ως εμπλεκόμενοι, διάδικοι, θύτες ή θύματα,
  Οχι επειδή η αναφορά σας αφορά την επίσημη θέση σας και αποτελεί καθρέπτη σας,
  Ούτε καν επειδή επιλέξατε να διαστρεβλώσετε μια αποδεδειγμένη πραγματικότητα έχοντας άλλους, προφανώς, σκοπούς (που ίσως, ο νομικός μας πολιτισμός τους θεωρεί ακόμη και στην φάση αυτή ιερούς: Ιδέ δικαίωμα υπεράσπισης του κατηγορούμενου που επειδή και μόνο τυγχάνει, υποτίθεται, φιλόζωος απολαμβάνει της αμνηστίας σας).
  ΑΛΛΑ επειδή η αναφορά σας αφορά στον βάρβαρο και πρωτοφανή θάνατο ενός μικρού παιδιού εξαιτίας της ενσυνείδητης αμέλειας (δεν αποκλείω τον ενδεχόμενο δόλο) του ιδιοκτήτη των συγκεκριμένων ζώων, τον οποίο τον κρατάτε μακριά από τα βέλη σας.
  Γιατί;

  Πέραν των παραπάνω “τυπικών” ζητημάτων, που όσοι έχουμε λογική και συναισθήματα (είτε φιλόζωα, είτε ανθρωπιστικά, είτε αμφότερα), αντιλαμβανόμαστε, αισθάνθηκα την ανάγκη και υποχρέωση να τονίσω επωνύμως και με γνώση επί της υποθέσεως τα παρακάτω ώστε να λάβουν γνώση όσοι μπουν στον κόπο να διαβάσουν το “πόνημα” σας και στον βαθμό που αφορά την συγκεκριμένη παράγραφο:

  Παραπληροφορείτε, όταν λέτε ότι δεν υπάρχουν μάρτυρες του συμβάντος. Οχι μόνο υπάρχουν μάρτυρες· υπάρχουν ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ για το πως έγινε ο,τι έγινε. Και οι λεπτομέρειες θα έπρεπε να σας κάνουν να σιωπήσετε και όχι αυτή τη στιγμή να δημοσιοποιείτε ένα τέτοιο κατάπτυστο κείμενο που αποτελεί προσβολή στην μνήμη αυτού του άμοιρου παιδιού.

  Παραπληροφορείτε, όταν λέτε ότι τα σκυλιά δέχθηκαν όχληση. Τούτο αποκλείεται από την λογική, αλλά και από το σύνολο της δικογραφίας. Εξάλλου, το σημείο της επίθεσης είναι αρκετά μακριά από τον χώρο που υποτίθεται φυλάσσονταν (υποτίθεται) με ασφάλεια.

  Παραπληροφορείτε, όταν λέτε ότι τα δύο αυτά σκυλιά θεωρήθηκαν υπεύθυνα. Πρώτον, επειδή ΔΕΝ “θεωρήθηκαν”. Αυτά υπέδειξε ο ιδιοκτήτης και οι μάρτυρες. Δεύτερον, καλό είναι η έννοια της ευθύνης (“υπεύθυνα”) να μην αποδίδεται σε σκυλιά, αλλά στον ιδιοκτήτη τους, μιας και τυγχάνει έλλογο ον και φορέας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και συνεπώς ευθύνης.
  Νομίζω, καταλαβαίνετε τι εννοώ.

  Παραπληροφορείτε όταν αποκρύπτετε (μιας και έχετε, υποτίθεται, την δικογραφία στα χέρια σας) ότι τα δύο αυτά σκυλιά έχουν επισήμως χαρακτηρισθεί επικίνδυνα από τις αρμόδιες αρχές (και πως να μην χαρακτηρίζονται ως τέτοια, την στιγμή που σε 15 δεύτερα έκαναν κομμάτια ένα παιδί).

  Παραπληροφορείτε, όταν λέτε πως τα σκυλιά αυτά ενήργησαν ως φύλακες. Ενήργησαν ως φονιάδες. Εκτός εάν δεν ξέρετε την διαφορά φονιά και φύλακα σκύλου.

  Διαβάστε τα σχόλια για το τι αποδοχής έχει τύχει η επιστολή σας. Κάτω από άλλες συνθήκες θα τα χαρακτήριζε κανείς έως και διδακτικά προς εσάς.

  Αφήστε, λοιπόν, τον Στάθη έξω από τις διαμάχες σας και την πολιτική σας.
  Ολοι σας.

 5. κωστας
  21 Ιουλίου 2016 at 23:45

  ε πες το ρε παιδι μου …ηταν σε αμυνα.. τα καημενα …κι εγω που νομιζα οτι ειναι γενετικα επιλεγμενα να ειναι επιθετικα…

 6. kip
  22 Ιουλίου 2016 at 15:31

  ψόφος στα κωλόσκυλα……

 7. Kopp
  26 Αυγούστου 2017 at 10:12

  Πιο λογική εξήγηση από τις άλλες που δίνουν όλοι οι τρελοί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.