Kozanimedia: Έγιναν οι πρώτες κληρώσεις για σημαιοφόρους στην Κοζάνη-Έντονες αντιδράσεις γονέων στο 5ο Δημοτικό για αλλοδαπό μαθητή με χαμηλή επίδοση σε βαθμούς, που κληρώθηκε ως σημαιοφόρος

imagesΑπό την Κοζάνη ξεκίνησε, όπως φαίνεται, η εφαρμογή της νέας διαδικασίας επιλογής των σημαιοφόρων των παρελάσεων μέσα από κλήρωση και όχι με βάση τη βαθμολογία τους, την οποία έχει αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας από τη φετινή σχολική περίοδο.

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κληρώσεις, με βάση τη σχετική εγκύκλιο, για την επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης στις 11 Οκτωβρίου, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Με το… “καλημέρα” της νέας διαδικασίας, ωστόσο, δημιουργήθηκε και το πρώτο ζήτημα, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, τις έντονες αντιδράσεις γονέων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης πυροδότησε η ανάδειξη (μέσω της κλήρωσης πάντα) ως σημαιοφόρου, μαθητή με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος έχει χαμηλή επίδοση στη βαθμολογία, σε σχέση με τους περισσότερους συμμαθητές του.

Όπως αναφέρουν στο Kozanimedia γονείς μαθητών, σκέφτονται ακόμη και το να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους τη συμμετοχή στην παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου, με τους ίδιους να εστιάζουν κυρίως στη χαμηλή βαθμολογία του εν λόγω μαθητή, τον οποίο χαρακτρίζουν ως “παντελώς αδιάφορο για τα μαθήματα) και όχι στην καταγωγή του από τη γειτονική χώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, δε λείπουν και οι (λίγοι πάντως) γονείς εκείνοι που (όπως δυστυχώς έχουμε δει και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν) χρησιμοποιούν ως επιχείρημα την καταγωγή του παιδιού από την Αλβανία, ζητώντας “να σηκώσει τη σημαία μαθητής που γεννήθηκε στην Ελλάδα”…

Ο εν λόγω μαθητής θα είναι ο σημαιοφόρος του σχολείου του τόσο στην παρέλαση της 11ης, όσο και σε εκείνη της 28ης Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί πως και για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου κληρώθηκε (ανάμεσα σε συνολικά 60 μαθητές) επίσης μαθήτρια από την Αλβανία, για την οποία, ωστόσο, δε φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις, καθώς, σύμφωνα με γονείς μαθητών, πρόκειται για ένα κορίτσι που προσπαθεί φιλότιμα στο σχολείο, σε αντίθεση με τον συμμαθητή της, ο οποίος, όπως λένε χαρακτηριστικά, “δε φέρνει ούτε τα βιβλία του”.

Ο προϊστάμενος, πάντως, της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Γιάννης Γκαμπούρας, με τον οποίο επικοινώνησε το Kozanimedia, αφού σημείωσε πως δεν έχει ακόμη ενημερωθεί σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, ξεκαθάρισε πως η ανάδειξη των σημαιοφόρων και παραστατών και για την 11η, αλλά και για την 28η Οκτωβρίου, θα γίνει με βάση τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και μόνο, όπως ορίζει, άλλωστε, και ο Νόμος.

 

 

 

23 comments for “Kozanimedia: Έγιναν οι πρώτες κληρώσεις για σημαιοφόρους στην Κοζάνη-Έντονες αντιδράσεις γονέων στο 5ο Δημοτικό για αλλοδαπό μαθητή με χαμηλή επίδοση σε βαθμούς, που κληρώθηκε ως σημαιοφόρος

 1. Αν στο πρόσωπο του μαθητή απο την Αλβανία ηταν μαθητής απο την Ελλάδα, με την ίδια επίδοση που υποστηρίζουν οτι έχει θα υπήρχε πρόβλημα;

  • Με το προηγούμενο σύστημα δεν υπήρχε περίπτωση να είναι μαθητής χαμηλών επιδόσεων είτε απ’ την Αλβανία είτε απ’ την Ελλάδα είτε απ’ την Γερμανία. Απλά εδώ χτυπάει άσχημα ο συμβολισμός την σημαία να την σηκώνει μαθητής της εθνικότητας την οποία πολέμησαν οι πρόγονοί μας και η οποία συμμάχησε με τους Ναζί. Σα να λέμε στην παρέλαση της Γαλλίας για την απελευθέρωση απ’ τους Γερμανούς τη σημαία να σηκώνει γερμανάκι.

   • και για να τελειώσει η πλάκα: οι άνθρωποι που πολέμησαν στο β’ παγκοσμιο πόλεμο ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχαν κάνει μαθητική παρέλαση η οποία καθιερώθηκε από τον μεταξά. Είχαν ελλειπές πατριωτικό φρόνημα μήπως ή στα μέτωπα πολέμησαν οι 100% με ελληνικό αίμα; οι “τουρκόσποροι”, “αούτηδες” που μέχρι και το τ΄τε τους αποκαλόυσαν τουρκόσπορους, που είχαν ζητήσει να φοράνε κίτρινα περιβραχιόνια, που κάποιοι “ελληναδάρες” της εποχής θεωρούσαν ότι είναι τούρκοι, δεν πολέμησαν; ο εβραίος στο θρήσκευμα Μαρδοχαίος Φριζής ο πρώτος έλληνας νεκρός αξιωματικός στην αλβανία δεν ήταν έλληνας;

 2. Τα τελευταία χρόνια στο δημοτικό ήταν σπάνιο φαινόμενο η ευρεση μαθητή που να μην έχει άριστα 10 σε όλα τα μαθήματα. Το ¨ξεγύμνωμα¨ όσον αφορά την επίδοση γινότανε στο γυμνάσιο και -κυρίως- στο λύκειο όταν πια ήταν αργά για να κατέβει από το συννεφάκι ο μαθητής (και οι γονείς του). Διαφωνώ με το νέο τρόπο επιλογής των σημαιοφόρων. Όμως επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα. Οι μαθητές στα δημοτικά θα εξακολουθήσουν να παίρνουν ¨φουσκωμένους¨ βαθμούς και φέτος! Κυρίως στην επαρχία και σε τουριστικές περιοχές τα παιδιά πηγαίνουν στο γυμνάσιο λειτουργικά αναλφάβητα! Και μη νομίζετε ότι η ευθύνη βαραίνει τους δασκάλους! Η νέα παιδαγωγική (η οποία συνοψίζεται στη φράση που ακούστηκε πριν λίγα χρόνια: ¨όχι στα αιματοβαμμένα γραπτά¨) είναι η αιτία μαζί με την πίεση στους δασκάλους να υλοποιούν… προγράμματα αντί να επιμείνουν στη διδασκαλία! Και φυσικά η αρρωστημένη βαθμοθηρία αρκετών γονέων! Αυτοί οι γονείς που διαμαρτύρονται (ως επί το πλείστον) δεν κόπτονται για την επίδοση και την ποιότητα εκπαίδευσης των μαθητών αλλά για την αρρωστημένη προβολή ενός ¨υπερεγώ¨ μέσω του ίδιου τους του παιδιού την ώρα της παρέλασης.

 3. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι άριστες επιδόσεις στο σχολείο πρέπει να επιβραβεύονται με τη σημαία.
  Η σημαία είναι εθνικό σύμβολο και μπορεί να τη σηκώσει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης, που αν χρειαστεί θα αγωνιστεί κιόλας για αυτή.
  Τους άριστους μαθητές θα έπρεπε να τους επιβραβεύουν με τον έπαινο ή το αριστείο και ένα συμβολικό δώρο.

 4. Κρίμα στο παιδί που κληρώθηκε…φαντάζομαι το bulling των ”καλών μαθητών” στο πρόσωπό του.Τα παιδιά πρέπει από μικρή ηλικία να μαθαίνουν να αγαπούν το συνάνθρωπο,να ξέρουν πως έχουν τα ίδια δικαιώματα με τόσα άλλα παιδιά πάνω στη γή.Να σέβονται αυτές τις διαδικασίες,να μαθαίνουν να κερδίζουν αλλά και να χάνουν…να αποκτούν Δημοκρατική συνείδηση.Λυπηρό βέβαια το γεγονός,που γονείς αντιδρούν λόγω εθνικότητα…δεν χρειάζεται καν να σχολιαστεί από κανέναν.Όσο για αυτούς τους γονείς που αντιδρούν για τις χαμηλές επιδόσεις θα πρέπει να μην ξεχνούν πως το πιο σημαντικό αγαθό που προσφέρει το σχολείο είναι η δημιουργία ανθρώπων(με όλη τη σημασία της λέξης)και όχι μόνο η δημιουργία άριστων επιστημόνων.Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για Δημοτικό,μικρά παιδιά που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.Αναρωτήθηκαν ποτέ αυτοί οι γονείς γιατί το παιδί έχει τόσο χαμηλές επιδόσεις και αδιαφορεί για το σχολείο?Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα,μήπως δεν έχει κάποιον να τον βοηθήσει στα μαθήματα(τα ελληνικά δεν είναι η μητρική του γλώσσα,είναι λογικό σε σχέση με τα ελληνόπουλα να υστερεί).Αλλά αυτά τα ερωτήματα δεν πέρασαν από το μυαλό των γονέων…φόρτωσαν στο παιδί εύκολους τίτλους όπως αλβανός,τεμπέλης,κακός μαθητής,αδιάφορος.Δυστυχώς πάντα αυτά τα θέματα και τα κολλήματα τα έχουν οι μεγάλοι,τα παιδιά δεν έχουν ποτέ ”θέματα”.Οι γονείς μεταδίδουν αυτές τις αντιλήψεις στα παιδιά κι έτσι δημιουργούνται τοξικοί χαρακτήρες.

 5. Παναγιώτη τι χαζομάρα ήταν αυτή που έκανες φίλε;
  Στοχοποίησες ένα μικρό παιδί, έναν μαθητή, δίνοντας όνομα του σχολείου, μετέφερες στο newsit την είδηση, άρα την έκανες πανελλήνια ως είδηση, και τώρα όλοι θα περιμένουν την 11η Οκτωβρίου να δούνε ποιος είναι ο εν λόγω μαθητής που (ηθελημένα; ή λόγω βλακείας σου) τον έκανες είδηση!
  Αν κάτσεις και σκεφτείς λογικά θα διαπιστώσεις και μόνος σου πόσο κακό έκανες με το πάθος σου να βγάλεις μια τέτοια είδηση.
  Ντροπή ρε Παναγιώτη.
  Οτι και να ναι….. 12 χρονών παιδί είναι! Τί μ@λ@κί@ σε έπιασε ρε γμτ.
  Απορώ αν θα βρείς τα @@ να απολογηθείς για τη μεγάλη σου ανοησία.
  Με απογοήτευσες
  Κρίμα.

  • 1. Για την ιστορία του Τζενάι φταίει ο δημοσιογραφος που έγραψε πρωτος για το τότε θέμα; Και οχι οσοι φωναζαν εναντιον του δικαιωματος ενος μαθητη απο την Αλβανια να σηκωσει την ελλνικη σημαια; Τα ΜΜΕ εφταιγαν;
   2. Φταίνει οι δημοσιογραφοι και τα ΜΜΕ για τις αντιδρασεις που υπηρξαν; Θα πρέπει, συμφωνα με τη γνωμη σου, να μαθει ενας δημοσιογραφος για το τι συμβαινει και να το αποσιωπησει; Να κανει πως δε συμβαινει τίποτα; Δημοσιογραφος ειναι εκεινος που γραφει δημοσια. Για οσα συμβαινουν. Ευχάριστα και δυσάρεστα.
   3. Φτανει πια η καραμελα πως για ολα οσα συμβαινουν στην κοινωνια φταινε τα ΜΜΕ.

   • Οκ. Φίλε
    Απόλαυσε το κατόρθωμά σου. Τη διαπόμπευση ενός μικρού παιδιού.
    Λες κι αν δεν έλεγες για ποιο ακριβώς σχολείο πρόκειται δεν θα έκανες τη δουλειά σου.
    Το χειρότερο είναι οτι δεν παραδέχεσαι έστω και τώρα την άτυχη στιγμή σου χάριν της πιπεράτης είδησης που θα ανέβαζες στο newsit και κατα συνέπεια σε όλη την ελλάδα.
    Τώρα φίλε….. το περί αποσιώπησης θεμάτων, μην το ανοίγεις σαν θέμα σε παρακαλώ.
    Καλή συνέχεια να έχεις. Αλλα να ξέρεις πως με το να δώσεις όνομα σχολείου, στοχοποίησες μια μικρή ψυχή που δε φταίει σε τίποτα!
    Κρίμα.

    • Τι εύκολα βάζουμε ταμπέλες. Ρώτησα συγκεκριμένα πράγματα και, φυσικά, δεν πήρα καμία απάντηση. Και για πες μας, με το συγκεκριμενο υφακι, αν δεν εγραφα σε ποιο σχολειο θα επαιρνε η “μπαλα” ολα τα σχολεια της πόλης και όλους τους γονεις συλλήβδην; Γενικά και αόριστα “σε ένα σχολείο της Κοζανης;”. Συγγνωμη αλλά εν προκειμενω αυτό δεν ειναι δημοσιογραφια. Αλλά κουτσομπολιο.

     • Αγαπητέ δεν είμαι δημοσιογράφος.
      Προφανέστατα όμως έχουμε εντελώς διαφορετική άποψη για το πως πρεπει να είναι ένας δημοσιογράφος.
      Προφανέστατα επίσης δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ για τις αντιδράσεις που υπάρχουν.
      Θεωρώ όμως τη σπουδή σου να στοχοποιήσεις ένα μικρό παιδί, πολύ άστοχη. Νομίζω οτι θα έπρεπε να είσαι πιο προσεκτικός με αυτό. Να το χειριστείς πιο επαγγελματικά.
      Αν δεν αντέχεις την κριτική για μια κατα τη γνωμη μου πολύ μεγάλη ανοησία που έκανες, κλείνω εδώ και αφήνω τον κόσμο να κρίνει.
      Καληνύχτα και καλή συνέχεια

     • 1. Απορία: Δεν εχω δικαιωμα απαντησης στην κριτικη; Κριτικη ειναι μονο απο τους αναγνωστες και εγω θα πρεπει να μην απαντω; Το ποιος αντεχει ή οχι φαινεται.
      2. Και παλι δεν απαντας. Τι σημαινει “πιο επαγγελματικα;” Εφοσον το γραφεις, οφειλεις και να το τεκμηριωσεις.
      3. Δεν υπαρχει καμία μομφη για τον συγκεκριμενο μαθητη. Και μενω εδω, χωρις να θελω να πω περισσοτερα γι αυτο. Ελπιζω να καταλαβαινεις το γιατι.

   • O dimosiografos afilei na leei tin allithia! kai ochi na alionei stoicheia enos atomou kai malista paidiou! To paidaki auto echei elliniki ypikouotita, kata synepeia einai ypochreos na ypostirisei kai na ypiretei tin Ellada. Auto tou dinei to dikaioma na sikonei tin Elliniki simaia. Einai genimeno, megalomeno kai vaftismeno stin Ellada. Zei me tis axies tou Ellinismous kai tis Orthodoxias. Pos o dimosiografos kai oi “goneis” gnorizoun tosa polla gia to paidaki pou klirothike? Ta stereotypa kanoun kako stis koinonies.O charaktirismos tou dimosiografou os “allodapos” (mazi me tous ypolipous anipostatous charaktirismous) erchete kai alionei tin taftotita enos athoou paidiou. Auto na to lavei ypopsi tou o dimosiografos o opoios einai ypologos gia tis opoiesdipote synepies oi charaktirismoi tou echoun sti zoi autou tou paidiou. (Vriskome sto exoteriko kai den echo elliniko keimenografo). Eimai i Nona tou nearou paidiou kai me auti tin idiotita gnorizo oti o dimosiografos kai oloi oi ypoloipoi pou ercheste kai ekfrazete gnomi gia tin tautotita tou vaftistira mou den gnorizete tin pragmatiki taftotita tou. Apla stochopieite simera ena paidaki. GIATI? Gnorizete oti to paidaki auto einai kalokardo, agapito, koinoniko, skeptomeno! eugeniko, kalofrontismeno, athlitiko (me epidosis poli kaliteres tou mesou mathiti! ….? Me poio dikaioma krinete oti prepei na tou sterithoun ta dikaiomata tou? Ma einai ELLINAS POLITIS!
    Epraxe to paidaki kati paranomo? Evlapse kapoun?
    Ta politika themata, o egokentrismos goneon, koinonika stereotypa kai asfalos kaki dimosiografia den epitrepete na odigoun sti stochopoiisi athoon paidion.
    Vrite alous tropous na diafonisete me tis ischiouses politikes kai praktikes. Ochi alli stochopoiisi sto pnevmatiko mou paidi.

     • Auto einai to thema?
      Alla gia tin enimerosi sas nai athlikikes.
      Opos kathe anthropos kai o vaftistiras mou echei tis dikes tou aretes opos kai mionektimata. Einai apla ANTHROPOS.
      Arnoume peretairo sizitisi gia stoicheia pou aforoun to paidi. Sas eipa einai Ellinas politis me ypochreoseis KAI DIKAIOMATA, opos eseis kai ego. Ochi peretairo ekfrasi ratsismou sto paidi!

      Se kathe periptosi Eucharisto gia to endiaferon sas.

 6. αϊντε αΪντε!
  νέο θέμα βρήκαμε για κ@λοτριψιμο.

  2017 και αντι να εχουμε καταργηση παρελάσεων,καθόμαστε και συζηταμε για την επιβράβευση μεσω αυτής.

 7. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσουν την παρέλαση με τον ξεσηκωμό των γονιών αύριο έχετε καταλάβει;,;; εσείς καθίστε να φαγωθητε και μην κοιτάτε την ουσία!!!!

 8. Γειά σου διευθυντάρα με τα ωραία σου μαγειρεψέτα όπως σε βολεύει σε έχουμε πάρει χαμπάρι κάθε χρόνο τα ίδια κάνεις αξίωσε ποια τους μαθητές του 10 και ασε τους 9 ξέρουμε πολύ καλά τι λέει ο νόμος!!!?????

  • καλα θα κανουν “οι παραπονούμενη” να κατσουν κατ’αρχην στα θρανία να μάθουν ελληνικά

   και όσο για κάποιου ςπου λένε ότι ειναι περίεργο να σηκώνει την ελληνικη σημαια κάποιος που καταγεται απο χωρα η οποία πριν 77 χρονια συμμαχησε με τους ναζί:
   εκτός από το ότι τα λάθη δεν κληρονομούνται
   φαντάζομαι ΄δερνεις και τους γερμανους τουρίστες που τολμούν να επισκέπτονται την Ακρόπολη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *