Oύτε στον ύπνο του…!

του Διαμαντή Θ. Βαχτσιαβάνου

Ο πρωθυπουργός κουρασμένος μετά από ένα έντονο υπουργικό συμβούλιο για τη δανειακή σύμβαση και το δημοψήφισμα, ένιωθε έντονα τις πιέσεις των δικών του υπουργών να παραιτηθεί υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας. Όλα μεθοδευμένα κάτω από το άγριο βλέμμα της τρόικας. Αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο πήγε σπίτι του να ξεκουραστεί, όρεξη για φαγητό δεν είχε μετά από τόσο ζόρικη μέρα και ξαπλώνοντας στο ριγέ ντιβάνι της κουζίνας, παραδόθηκε στο Μορφέα. Ένας ύπνος ταραγμένος να του φέρνει μπροστά του τον στρατό της Βέρμαχτ ντυμένο στα πολιτικά , ο οποίος πλιατσικολογεί ασύστολα σε βάρος των πολιτών  της χώρας του. Από το μισθό του φτωχουπαλλήλου στο βενζινάδικο της γειτονιάς, έως την συνταξούλα της γιαγιάς στο χωριό.

Το όνειρο αρχίζει να βαθαίνει πιο πολύ και βλέπει τώρα τον εαυτό του ντυμένο με απλά ρούχα χωρικού , για να μην τον γνωρίζουν και να γυρίζει στα καφενεία, στις παρέες και να αφουγκράζεται τι λένε οι πολίτες γι΄αυτόν και την κυβέρνησή του.

Αυτά που ακούει μόνον ευχάριστα δεν είναι, αλλά εκείνο  που τον ταρακούνησε άσχημα και παρά λίγο να χάσει τον έλεγχο του εαυτού του και να αποκαλυφθεί η  ταυτότητα του, είναι το ακόλουθο περιστατικό…

Ένας χωρικός διηγείται  στην ομήγυρη το εξής φοβερό. Έμαθα, λέει, από άκρως εμπιστευτική πηγή, πως οι υπουργοί ζητάνε ειδική προστασία , θωρακισμένες μερσεντές και οπλισμένους σωματοφύλακες γύρω  τους. Ειδικά ο υπουργός οικονομικών ζήτησε έναν μόνο σωματοφύλακα από τον πρωθυπουργό, αλλά εκπαιδευμένο στις ειδικές δυνάμεις, υποβρύχιες καταστροφές και ειδικότητα στα αλεξίπτωτα.

Όταν ο νέος σωματοφύλακας παρουσιάστηκε μπροστά στον υπουργό, τον διαβεβαίωσε πως μπορεί να τον προστατεύσει από κάθε είδους κακόβουλους πολίτες, ζητώντας του όμως καλού κακού  τα ονόματα και τις διευθύνσεις των εχθρών του. Και ο υπουργός οικονομικών του έδωσε τον …τηλεφωνικό κατάλογο με τους πολίτες όλης της χώρας !

Κρύος ιδρώτας έλουσε τον πρωθυπουργό στον ύπνο του  μετά από αυτό το περιστατικό και αλλάζοντας συχνότητα ονείρου, προσπάθησε να δει κάτι ευχάριστο !

Βλέπει τώρα να μπαίνει σε ένα ταξί και ζητάει από τον οδηγό να τον «πετάξει» μέχρι του Μαξίμου. Ρωτάει με την ευκαιρία τον οδηγό να του πει  πότε ήταν πιο καλά. Πριν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ-ΔΝΤ ή μετά;

Ο οδηγός του λέει πως φυσικά και ήταν πιο καλά πριν το ΔΝΤ – Πα.Σο.Κ και ο πρωθυπουργός ζητάει να του εξηγήσει για πιο λόγο.

-Γιατί πρώτα είχα έστω και δυο παντελόνια του λέει ο ταξιτζής, ενώ τώρα μόνο ένα και αυτό κοντεύει να τρυπήσει και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να πάρω άλλο!

-Και τι σημασία έχει, του λέει ο πρωθυπουργός, όταν μετά τις «Μεσοπρόθεσμες θυσίες», θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα μακροπρόθεσμα καλλίτερη ?  Στις χώρες της Αφρικής, οι άνθρωποι είναι γυμνοί.

-Αλήθεια, του λέει ο οδηγός. Τους ΄΄μεταρρύθμισε΄΄ κι αυτούς το ΔΝΤ;

Σοκαρισμένος ο ΓΑΠ μετά τα όσα ακούει, αισθάνεται στην αρχή αμηχανία, στεναχώρια μετά  και ξαφνικά, ένα δρόμο πιο κάτω, αρχίζει να χαμογελάει. Στη γωνία Πανεπιστημίου και Χαρ. Τρικούπη  , το ταξί σταματά μπροστά σε μια ομάδα ανθρώπων που φωνάζει… Ζήτω το ΠΑΣΟΚ, ζήτω το ΠΑΣΟΚ!

Ο πρωθυπουργός χαρούμενος που επιτέλους κάποιοι αναγνωρίζουν το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ-ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ έργο του, ανοίγει το παράθυρο να τους ρωτήσει γιατί τόσο μεγάλος ενθουσιασμός και γιατί χαρούμενοι μόνον αυτοί και όχι τόσοι άλλοι που διαδηλώνουν εναντίον των μέτρων της κυβέρνησης, λίγο πιο πάνω στην πλατεία Συντάγματος.

Η απάντηση όμως που εισέπραξε τον «κούφανε». Είμαστε μαζοχιστές, φώναζαν όλοι μαζί… Είμαστε μαζοχιστές ,  τι βρίσκουμε με  το κούρεμα και θα στηρίξουμε το δημοψήφισμα ψηφίζοντας Ναι !

Τότε ζήτησε από τον οδηγό να αναπτύξει ταχύτητα και να φύγουν αμέσως από εκεί , γιατί είδε πως τα μάτια αυτών των ανθρώπων γυάλιζαν περίεργα !

Ο πρωθυπουργός εκείνη τη στιγμή  πετάχτηκε αλαφιασμένος από το ντιβάνι και ζήτησε ένα ποτήρι νερό. Έξω στη αυλή έσκουζε ο Γκιώνης . Ούτε στον ύπνο του δεν μπορούσε να ησυχάσει;

Σκέφτηκε τότε πως ίσως ήταν καλύτερα που ξύπνησε, γιατί δεν θα άντεχε να δει όνειρο με το γερμανικό «Σχέδιο Εύρηκα». Αυτό που συζητούσαν με τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας στο γραφείο του πριν λίγες ώρες. Το «Σχέδιο» που προβλέπει το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας σε τιμές καλοκαιρινών εκπτώσεων, προς αποπληρωμή των δανείων . Είναι αυτά τα δάνεια που τα έχουμε πληρώσει πάμπολλες φορές και   συνεχίζουμε να τα ξαναπληρώνουμε .

Του γυρίζει  τότε στο νού του το ξεθωριασμένο Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και μετά ξαναγυρνά στην πραγματικότητα… όπως την έφτιαξε ο ίδιος τα δυο τελευταία χρόνια … (Ξε)πουλάμε όσο-όσο, τιμές λογικές! Τρελάθηκε το αφεντικό και τα χαρίζει όλα !Τότε ήταν που χτύπησε το τηλέφωνο για να του αναγγείλουν πως η βουλευτής του Μιλένα εγκαταλείπει το τρένο . Του μένουν άλλοι 150/τόσοι  στο μαντρί … ?

Μπορεί στην παρέλαση της 28ης όλα να γίναν ρημαδιό, η δήλωση για δημοψήφισμα να έκανε την Κ.Ο. μπάχαλο , αλλά πόνεσε πολύ όταν η Βάσω Π. του είπε ότι «είναι εκτός τόπου και χρόνου» . Ηρέμησε  όμως όταν σκέφτηκε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης , τον έβγαλε πάλι αρχηγό . Άνοιξε τότε το σταυρόλεξο προσπαθώντας να χαλαρώσει κι η πρώτη ερώτηση με 4 γράμματα ζητούσε ΄΄τι κοινό έχουμε εμείς με τους ήρωες του ’21 ΄΄ . . .  ταίριαζε  η λέξι ΄΄ φέσι  !  ΄΄. Ηρεμία όμως δε λέει να βρει, γιατί η Κυριακή ήταν ταραγμένη, το βράδυ όλα δείξαν πως ξημέρωμα Δευτέρας δεν θα είναι καν πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα είναι διαφορετική!

Τελικά ήταν πρωθυπουργός μιας δημοκρατίας που βουλιάζει κάτω από την ανευθυνότητα του πολιτικού – κομματικού –συνδικαλιστικού κατεστημένου, με την ατιμωρησία των πολιτικών να είναι η αιτία του κακού στην εποχή της μεταπολίτευσης ! Όταν η νέα κυβέρνηση είναι κυβέρνηση εκβιασμού και προθύμων της σκευωρίας ΜερΚοζί με ντόπιους παράγοντες. Αυτό που όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δε φωνάζει, είναι πως πολιτικοί που τα ονόματά τους ίσως βρίσκονται στις λίστες της SIEMENS, θα συνεχίσουν να κυβερνούν με πολικομματική συμπαιγνία!

Είναι δυνατόν να λέγεται δημοκρατία αυτό το έκτρωμα που έχει σκοτώσει κάθε κύτταρο αισιοδοξίας και απουσιάζει κάθε όνειρο και ελπίδα για έναν ολόκληρο λαό και κυρίως τη νέα γενιά ?

ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ?

Τελικά ούτε στον ξύπνιο του δεν βρίσκει ησυχία !

5 comments for “Oύτε στον ύπνο του…!

 1. Κ.Π
  7 Νοεμβρίου 2011 at 12:19

  Συγγνωμη ρε παίδες. Αυτό είναι το νέο που φιλοδοξεί να βάλει η ΝΔ στα ψηφοδελτια της; Με τετοιους ανθρώπους νομίζει πως θα πάει μπροστά; Τί να πω. Ο θεος ας βαλει το χεράκι του

 2. Κ.Π
  7 Νοεμβρίου 2011 at 12:34

  Μήπως μπερδέψατε τις φωτογραφίες;;;;;;;

 3. 7 Νοεμβρίου 2011 at 12:59

  Εκ παραδρομής, επιλέχθηκε λάθος φωτογραφία από τη σύνταξη του Kozanimedia. Ζητούμε συγνώμη! Διορθώθηκε ήδη.

 4. kozani
  7 Νοεμβρίου 2011 at 19:11

  Mr Journalist Πλιάτσιος
  Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω τη φιλολογική αξία του πονήματος. Δεν θεωρώ μεμπτή την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική ζωή, συνεπώς και τη συμμετοχή στις δραστηριότητες των κομμάτων, συνδικάτων και γενικά σε κοινωνικές πολιτικές δραστηριότητες. Αντίθετα πιστεύω πως οι “ιδιώτες” είναι η αχίλειος πτέρνα και η μεγάλη πληγή. Πλην όμως σ’ όλα αυτά πρέπει να υπάρχει μια συνέπεια λόγων και έργων, κάτι που δεν διακρίνει τον αρθρογράφο και τον πολιτικό του χώρο.
  Πόσο συμβατά είναι όσα περιγράφει με την επιλογή της ΝΔ να στηρίξει όλες τις μνημονιακές επιλογές σε αντίθεση με τα όσα μέχρι σήμερα διακήρυσσε; Δεν το έχει αντιληφθεί ή δημαγωγεί ασύστολα; Πιστεύει πως απευθύνεται σε αμνήμονες ή σε ανόητους;

 5. ΒΑΣΩ ΣΑΦΗ
  7 Νοεμβρίου 2011 at 20:29

  Διαμαντής Βαχτσιαβάνος ο ένας, Διαμαντής Βαχτσιαβάνος κι ο άλλος….
  Αυτός είναι ο άλλος….
  Όχι ο φερόμενος ως υποψήφιος, από την Ν.Δ., σε μελλοντικές εκλογές…

  (Μα τόσο ασυνήθιστο ονοματεπώνυμο κι όμως συνωνυμία…Κι εύκολα την “πατάς”…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.