Θετικά μηνύματα για το τελωνείο της Σιάτιστας στη συνάντηση Ορφανίδου- Οικονόμου- Πρόταση του Υπουργείου για λειτουργία 3 ημέρες την εβδομάδα

Τη διαβεβαίωση πως το τελωνείο της Σιάτιστας θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του, έλαβε σήμερα η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, κατά τη συνάντησή της με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου. Η Δήμαρχος Βοΐου μεταφέροντας στον κ. Οικονόμου την αναγκαιότητα συνέχισης λειτουργίας του τελωνείου της Σιάτιστας, προς εξυπηρέτηση της πλούσιας οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή, κυρίως στον τομέα της γούνας, με τις εξαγωγές, σημείωσε πως το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει την απόφαση παραχώρησης του απαραίτητου χώρου στο ΒΙΟ.ΠΑ προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας και παρέδωσε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών ψηφίσματα και αποφάσεις όλων των παραγωγικών τάξεων.

Ο κ. Οικονόμου έδειξε να αποδέχεται τα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής τονίζοντας πως το τελωνείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του για τρεις ημέρες την εβδομάδα, κάτι που καταρχήν αντιμετωπίστηκε θετικά από την Δήμαρχο Βοΐου και την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δήμητρα Γεωργακοπούλου- Μπάστα που έδωσε το παρών στη συνάντηση και υποστήριξε τη συνέχιση λειτουργίας του τελωνείου.

Η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, μετά την επιστροφή της από την Αθήνα, θα συγκαλέσει σύσκεψη φορέων και παραγωγικών τάξεων που εμπλέκονται με τη λειτουργία του τελωνείου, ώστε να εκτιμηθεί η θέση του Υπουργείου Οικονομικών και να κατατεθούν οι τελικές προτάσεις για τη λειτουργία του τελωνείου της Σιάτιστας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.