ΕΝΩΣΗ ΔΕΗ: “Ζητείται ελπίς για την ΔΕΗ – Συνεχίζουν, το παιχνίδι της υποβάθμισης της επιχείρησης”

Απάντηση του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ» στο δημοσίευμα της  Εφημερίδας Καθημερινής, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου  2011  στο άρθρο της Κ. ΧΡΥΣΑΣ  ΛΙΑΓΓΟΥ

Κυρία  Λιάγγου: Με έκπληξη, διαβάσαμε το άρθρο σας που δημοσιεύετε στην έγκριτη εφημερίδα Καθημερινή,  Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, ότι, στο πακέτο της «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ» που θα δημιουργηθεί για να προσφερθεί σε ιδιώτες, θα εισέλθει και η νέα λιγνίτικη  μονάδα Πτολεμαΐδα V  και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη  της ηγεσίας  του Υπουργείου Περιβάλλοντος, της Διοίκησης της ΔΕΗ, αλλά και του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ!! που εκπροσωπεί!! τους εργαζόμενους στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Κυρία Λιάγγου:

H  Μονάδα   Πτολεμαΐδα V, αποτελεί για την ΔΕΗ και για την Χώρα μας, την προμετωπίδα της Ενεργειακής   πολιτικής που θα την διασφαλίζει την ενεργειακή της αυτονομία και ασφάλεια από τον Εθνικό της Θησαυρό που είναι ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ.

Είναι απορίας άξιον, την ώρα που όλη η περιοχή πανηγυρίζει  για την επιτέλους μετά από εννέα (9) αναβολές του ανοίγματος των προσφορών  για την θετική εξέλιξη που είχε στις 25 Οκτωβρίου 2011 και όταν κάποιοι μάλιστα, δεν δίστασαν να οικειοποιηθούν  αυτή την θετική εξέλιξη, ……προασπιζόμενοι  τα συμφέροντα του λιγνίτη και ονοματίζουν συνεχώς  τους ευατούς  τους ως, «υπερασπιστές του λιγνίτη και της ΔΕΗ», και θέτανε μάλιστα και ΒΕΤΟ ότι, αυτή η μονάδα ΠΡΕΠΕΙ να κατασκευαστεί ΜΟΝΟ από την ΔΕΗ, διότι η μονάδα αντικαθιστά παλαιά  λιγνιτικά   MW,  σήμερα   συμφωνούν !! στην κατασκευή και ιδιοκτησία της μονάδας από ιδιώτες.

Άραγε τι άλλαξε;;

Υπάρχει κάτι που το ξέρουν μόνο αυτοί;;

Υπάρχουν κάποιες κυβερνητικές  εντολές, που θα πρέπει να εκτελέσουν,  για να παραχωρηθούν δικαιώματα εκμετάλλευσης του λιγνίτη από τους ιδιώτες;;;

Εμείς δεν ξέρουμε, απλά ΡΩΤΑΜΕ!!

Αν έχουν κάτι άλλο να πουν, να το πούνε στα θεσμοθετημένα όργανα της περιοχής.

Να το αναφέρουν στην Συνδικαλιστική μας οργάνωση στην Ομοσπονδία μας την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων.

Κυρία Λιάγγου, είστε  έγκριτη δημοσιογράφος και πιστεύουμε πως  γνωρίζετε ότι,  το Σωματείο Σπάρτακος είναι ένα από τα δέκα και πλέον Σωματεία της περιοχής μας  και ένα από τα  τριάντα επτά  ( 37)  Σωματεία  μέλη της ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ  που πολλά από αυτά έχουν μέλη στην περιοχή μας.

Πιστεύετε ότι, η διοίκηση ενός και μόνο Σωματείου  μπορεί να εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων;;

Πιστεύετε ότι,  η διαρροή από την διοίκηση του Σωματείου εκφράζει όλους τους εργαζομένους που είναι μέλη τους;;

Προφανώς ΟΧΙ

Κυρία Λιάγγου:

Στην περιοχή μας, με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, τις οποίες μάλιστα πολλές φορές οικειοποιήθηκε η ηγεσία του συγκεκριμένου Σωματείου ότι, έγιναν κατόπιν εισηγήσεών του, αλλά και με αποφάσεις όλων των Δημοτικών Συμβουλίων των Ενεργειακών Δήμων και με τις αποφάσεις όλων των Σωματείων των εργαζομένων, διατρανώθηκε η άποψη ότι, η μονάδα αυτή, πρέπει να γίνει και να είναι  ΔΕΗ και όχι να την ΞΕ-ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ στους ιδιώτες και τα συμφέροντα.

Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και άλλους στόχους υπηρετούν.

Δυστυχώς, για εμάς στα Σωματεία της ΔΕΗ,  κάποιοι επέλεξαν να είναι άλλοτε  οι αγωνιστές του Βορρά  και άλλοτε  τα παπαγαλάκια των συμφερόντων του Νότου.

Στην διάθεση σας για κάθε απορία.

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κ.                                                                                  ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ι.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.