kozanimedia: Η συνταγή της ημερας: Καρυδόπιτα!

της Τάσας Θεοχαροπούλου

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη
  • 3 φλυτζάνια καρύδια ψιλλοκομμένα
  • 7 αυγά
  • 1 βανίλια, λίγο κανέλα και λίγο κονιάκ

 

Σιρόπι:  ~2,5 φλιτζάνια ζάχαρη

~2 φλιτζάνια νερό

~ λιγο χυμό λεμόνιου

 

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια, το κονιακ και την κανέλα. Ρίχνουμε την φρυγανιά και τελος τα καρύδια.
  3. Στρώνουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  4. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το σιρόπι και μόλις βγει η καρυδόπιτα την κόβουμε σε κομμάτια και σιροπιάζουμε

** Εναλλακτικός τρόπος σερβιρίσματος είναι να κάνουμε ενα γλάσο σοκολάτας, ή παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.

2 comments for “kozanimedia: Η συνταγή της ημερας: Καρυδόπιτα!

  1. Και κάτι κάτι καινούργιο κυρία Θεοχαροπούλου, να ξεφύγουμε απο τα παλιά και τα κατεστημένα που μας χρεωκόπησαν και μας εστειλαν και γω δεν ξέρω που. Δοκιμάστε το δεν θα χάσετε. Φύγετε από αυτό που ξέρετε, δεν γνωρίζετε ότι δεν τραβάει άλλο πια? Καινούργιες συταγές, καινούργιες ιδέες, καινούργια έθιμα. Παγκοσμιοποίηση, δοκιμάστε τις συντάγες του υπολοιπου κόσμου, θα ανανεωθούμε, φτάνει πια ο τοπικισμός εδώ που φτάσαμε.
    Φιλικά Πάττυ

  2. Patty, εγω σαν Αναστασια προτιμώ την ελληνικη κουζινα και τα φαγητα-γλυκα με τα οποια μεγαλωσα και θελω να τα μοιραστώ με τους αναγνώστες του kozanimedia (οι οποιες φτιαχνονται και στο εξωτερικο).Δεν είμαι σεφ!! Εξάλλου ολος ο πλανητης εχει να λεει για την μεσογειακή διατροφή εμεις δλδ γιατι να την παραμερίσουμε;
    Εσείς, και οποιοσδήποτε άλλος, μπορείτε να στείλετε τις δικές σας συνταγές δεν σας το απαγορεύει κανείς, ελεύθερο site ειναι.
    Εχω δοκιμασει σχεδόν ολες τις διεθνείς κουζινες, αλλα προτιμώ να μείνω στην δικη μας. Και αν ειναι τοπικισμός οπως λέτε, τοτε ναι είμαι τοπικίστρια!Γιατι κάνα χαΐρι απο την παγκοσμιοποίηση εγώ δεν ειδα.. Αν δεν αγαπήσουμε εμείς τον τόπο μας δεν θα τον αγαπήσει ο ξένος.
    **Το να πειραματιστεί κάποιος με την διεθνή κουζίνα σπίτι του, πρέπει να εχει και τα υλικά, τα οποια δύσκολα θα βρεις εκτός Αθήνας.
    Φιλικά Αναστασία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *